Activiteitenverslag 2022-2023

Wist je dat 89% van onze medewerkers tevreden tot heel tevreden zijn bij Amate?

Dat onze medewerkers de drijvende kracht van onze organisatie zijn, hoeven we u niet uit te leggen. Maar wat maakt dat ze na hun werkdag met een tevreden gevoel naar huis gaan? Waarom werken ze graag in de zorg? We vroegen het hen eind 2022 in een grootschalige medewerkersbevraging.


Ook dit jaar sprokkelden we inspirerende verhalen bij onze 700 medewerkers. En zoals altijd bevat ons activiteitenverslag ook enkele leuke nieuwtjes uit onze huizen en kinderdagverblijven. 


We luisterden ook vol interesse naar verhalen van ouders. Waarom kozen zij Beata als opvangplaats voor hun kindje? We zijn benieuwd naar hun ervaringen. 

Activiteitenverslag 2021-2022

In dit activiteitenverslag lees je enkele mooie verhalen van onze medewerkers. 

 

Eind 2021 hielden we opnieuw een tevredenheidsenquête onder de bewoners en familieleden van onze woonzorgcentra. We behaalden mooie cijfers die ons inspireren om onze dienstverlening te blijven verbeteren. 

 

In mei 2022 openden we ons gloednieuwe kinderdagverblijf De Kinderdroom en ook binnen onze werking namen we nieuwe initiatieven.

 

We hebben een eerste formele stap gezet in de voorbereiding van een volledige fusie tussen GZA Zorg en Wonen en Amate. Zo worden beide vzw’s gevormd tot één grote zorggroep in de provincie Antwerpen. Meer over de visie en ambities van onze nieuwe groep kan je lezen op het einde van dit verslag.

Activiteitenverslag 2020-2021

Een jaar waarin we zeker onze helden van de zorg willen bedanken. Zij bleven er voor gaan en gaven niet op, desondanks dat Corona een hevige storm veroorzaakte.

 

Daarnaast startten we in januari 2020 met de bouw van een nieuwe vleugel voor Amandina, waar de bewoners van Sint-Jozef Wuustwezel nu hun intrek in genomen hebben. Het Gouden Anker ging van start met BelRAI, een nieuwe methodiek om beter zorg op maat te bieden. Onze koepelorganisatie Zorgnet-Icuro lanceerde de campagne en website “ons hart klopt voor u” en ook de Amate website werd volledig vernieuwd. Ook bij de kinderdagverblijven stonden we niet stil. Daar wordt er verder gedigitaliseerd dankzij Deona, en bouwen we ons eerste klimaat neutrale kinderdagverblijf “ De Kinderdroom”. En tenslotte werd een nieuw Masterplan voor onze campus Sint-Jozef Lier uitgedacht. De bouwwerken daarvoor starten mogelijk nog later dit jaar.

Activiteitenverslag 2019-2020

Het werkjaar 2019-2020 was natuurlijk veel meer dan corona. Daarover vertellen een aantal medewerkers en vrijwilligers u graag meer. 

 

2019 was immers het jaar waarin we voor de derde keer een grote medewerkersbevraging organiseerden. Het was ook het jaar waarin we onze nieuwe afdeling voor bewoners met een cognitieve beperking in Lier afwerkten en op 2 maart 2020 in gebruik namen. Ook in Huizeken van Nazareth werd de laatste fase van verbouwingswerken afgerond en beschikken we sinds begin 2020 over 120 woongelegenheden.

 

En ook bij de kinderdagverblijven zaten we niet stil. Daar veranderden we onze organisatiestructuur en wordt elk kinderdagverblijf nu aangestuurd door één manager.

Jaarverslag 2018

Wat zijn nu eigenlijk onze ‘normen en waarden’? Een vraag waarbij we in 2018 uitgebreid hebben stilgestaan. Bij het begin van dit jaarverslag presenteren we u heel
graag ons antwoord: het trio ‘Samen’, ‘deskundig en professioneel’ en ‘met hart en ziel’

Jaarverslag 2017

De nadruk ligt dit jaar bewust op het perspectief van onze medewerkers, bewoners en vrijwilligers. Aan de hand van hun verhalen krijgt u niet alleen een overzicht van wat we in 2017 samen gerealiseerd hebben, maar hopen we u ook een gevoel te geven van de warme sfeer, de ambitie, het professionalisme en het plezier dat er bij ons heerst.
We werpen ook graag al eens een blik op de toekomst.