Wilt u niet meer zo groot wonen of hebt u geen zin meer om uw tuin te onderhouden? Dan kunt u steeds terecht in een van onze assistentiewoningen. In de woon- en zorgwereld van 65+’ers kan er al eens verwarring ontstaan tussen verschillende termen. Ontdek hier wat een assistentiewoning inhoudt.

Wat is een assistentiewoning? 

Een assistentiewoning is de perfecte optie voor mensen die actief zijn maar toch wel een beetje hulp kunnen gebruiken of kleiner willen wonen. Het voorziene comfort van onze assistentiewoningen maken het zelfstandig maar beschermd wonen op oudere leeftijd mogelijk, weliswaar in een veilige omgeving.

 

Bent u sociaal aangelegd? Wij organiseren regelmatig voor onze bewoners gevarieerde activiteiten.

 

Zonder verplichtingen kunnen personen op leeftijd een beroep doen op extra diensten zoals thuisverpleging en poetshulp. Elke assistentiewoning beschikt over een televisie-, telefonie- en internetaansluiting. Voor wie graag de was zelf doet is een eigen wasmachine en droogkast aanwezig. De keuze ligt volledig bij de bewoner. 

 

Verder beschikt elke assistentiewoning over een individueel oproepsysteem voor noodsituaties. Een medewerker van het woonzorgcentrum komt dan zo snel mogelijk ter plaatse om u te helpen.

Waar moet je op letten bij assistentiewoningen?

Hoewel de termen ‘assistentiewoning’ en ‘serviceflat’ vaak door elkaar gebruikt worden, is er wel een (belangrijk) verschil. Erkende assistentiewoningen is de enige erkende term. Andere termen, zoals serviceflats, zijn niet officieel.

 

Bij een erkende assistentiewoning zijn de voorwaarden momenteel strenger en kan er ook inspectie zijn op die voorwaarden. 

Wat zijn die minimumeisen om een erkende assistentiewoning te zijn?  

  • De woningen zijn veilig en toegankelijk. Je kan er met de rolstoel gemakkelijk in manoeuvreren, er zijn handgrepen in de douche en nauwelijks trappen. 
  • Verder beschikt elke assistentiewoning over een individueel oproepsysteem voor noodsituaties. Een medewerker van het woonzorgcentrum komt dan zo snel mogelijk bij u ter plaatse. 
  • Er is woonassistentie. Wenst u bijkomende ondersteuning in uw dagelijks activiteiten? Dan kunt u dit steeds bespreken met de woonassistent.
  • Er is gemakkelijk sociaal contact te vinden.  

 

Al onze assistentiewoningen voldoen aan de strenge regels van de overheid. Hier vind je de informatie van de overheid.

Dagprijs assistentiewoningen 

De dagprijs van een assistentiewoning bij Amate hangt af van verschillende factoren zoals de locatie en de grootte van de assistentiewoning. De gemiddelde dagprijs van een assistentiewoning bij Amate bedraagt €46,35.

 

Vernieuwde assistentiewoningen Sint-Jozef Lier 

 

In Lier zijn er 48 vernieuwde ingerichte assistentiewoningen ter beschikking met elks hun eigen ingang. De assistentiewoningen zijn appartementen met een oppervlakte van ongeveer 50m2 en kijken uit op de mooie binnentuin of op de Sint-Gummaruskerk

 

Lier beschikt nu over 36 standaard assistentiewoningen van 50 m² en 12 vernieuwde luxe assistentiewoningen van 60 m². Het uitzicht kan verschillen van een mooie aangelegde binnentuin, tot stadsvest.

  

De assistentiewoningen van Sint-Jozef Lier zijn voorzien van een video-parlofoon, een inkomhal, een woonkamer met open, ingerichte keuken, een berging, een slaapkamer en een badkamer met toilet, lavabo en douche. 

 

NIEUW: Gezellige bemeubelde assistentiewoningen bij O.L.V van Troost. 

 

Geen zin om alles te verhuizen? Bekijk dan onze bemeubelde flats. U geniet van dezelfde voordelen als een standaard assistentiewoning, maar u en uw familie hoeven geen stressvolle verhuis te doorstaan.   

  

  • Een gezellig salon inclusief drie eenpersoonszetels.  
  • Een televisiemeubel dat ook een goede opbergruimte heeft met een grote tv.  
  • Een goed geaccommodeerde keuken met oven, gasvuur en dampkamp. +++ 
  • Een bijpassende, grote opbergkast.  
  • Een moderne en aangepaste badkamer. 
  • Een comfortabel bed in een grote slaapkamer.  

Gerenoveerde assistentiewoninen in Het Gouden Anker te Antwerpen

In de nieuwe bruisende wijk ’t Eilandje in Antwerpen vindt u ons huis met 23 assistentiewoningen. Hiertussen bevindt zich ons woonzorgcentrum, waar bewoners van de assistentiewoningen steeds voorrang hebben om door te stromen wanneer de zorg in de assistentiewoning te groot wordt. Een prachtige ligging aan het water, een dakterras en een volledig private mooie groene tuin zijn onze voornaamste troeven.

 

Het Gouden Anker biedt verschillende types assistentiewoningen aan. Zo zijn er bijvoorbeeld appartementen met 1 of 2 slaapkamers, en met of zonder terras. Al onze appartementen zijn recent vernieuwd naar de hedendaagse norm van wonen (nieuwe vloer, aanpassingen in de keuken en badkamer, …), en vallen zo binnen dezelfde categorie van comfort als de huidige vastgoedmarkt in deze wijk.

 

Contacteer ons

Hopelijk hebben we u wegwijs gemaakt in de wereld van (gemeubelde) assistentiewoningen. Ontdek ook alles over woonzorgcentra. Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Download dan onze brochure of contacteer onze medewerkers dan lossen we samen uw vraag op.