Een kamer in ons woonzorgcentrum

Sint-Jozef Lier telt 129 standaardkamers voor één of twee personen. Koppels kunnen kiezen voor twee individuele kamers of een tweepersoonskamer. Daarnaast voorzien we ook 10 kamers voor kortverblijf. De minimum verblijfsperiode voor kortverblijf bedraag een week.

 

De kamers zijn verdeeld over zes afdelingen, zij vormen het hart van de campus. Elke kamer is zo ingericht dat zorg en wonen er op een aangename en discrete manier samengaan.

“ Ik voel me hier thuis en heb alle rust. Ik hoop dat ik mag blijven, de sfeer hier is enorm aangenaam en iedereen is welkom. Ik heb er ondertussen een paar vriendinnen bij, en kaart in een vast groepje… Ook met het personeel kan ik het goed vinden.”
- Bewoonster Yvonne over haar kortverblijf

Standaard uitrusting van uw kamer

De oppervlakte van een eenpersoonskamer bedraagt ongeveer 24m2. Elke kamer is uitgerust met een tafel met stoelen, een zetel, een kledingkast, een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed met drukreducerende matras en een nachtkastje. Alle kamers in het woonzorgcentrum hebben een aparte badkamer met douche, lavabo en toilet. Daarnaast is er per afdeling een goed uitgeruste badkamer waar u in alle rust en privacy kunt baden in het hoog-laag zitbad.

 

De tweepersoonskamers hebben een oppervlakte van ongeveer 35m2 en zijn voorzien van dezelfde uitrusting. De tweepersoonskamers hebben een grotere, aangepaste badkamer. Zeven van deze kamers kunnen ook verhuurd worden als luxe-eenpersoonskamer, voor wie wat meer bewegingsruimte wenst.

 

Iedere kamer heeft een individueel oproepsysteem. Dit systeem garandeert een snelle tussenkomst van zorgpersoneel of verpleegkundigen.

 

Alle nodige uitrusting en faciliteiten zijn aanwezig wanneer u bij ons komt wonen. Toch moedigen wij onze bewoners aan om persoonlijke spullen en meubels mee te nemen. Dit creëert een herkenbare sfeer en draagt bij tot een warm en veilig thuisgevoel. Iets wat we bij Sint-Jozef erg belangrijk vinden!

Personen met dementie

Het woonzorgcentrum beschikt eveneens over een aparte vleugel met 31 kamers voor personen met dementie. Hierbij worden de principes van kleinschalig genormaliseerd wonen toegepast. We creëren een woonomgeving die zo normaal en herkenbaar mogelijk is ingericht, zowel binnen als buiten de woning.

Gemeenschappelijke faciliteiten

Uw kamer in het woonzorgcentrum is uw persoonlijke omgeving. We respecteren op elk moment uw privacy. Toch gaat uw woonomgeving verder dan louter uw kamer. Sint-Jozef Lier telt meerdere gemeenschappelijke faciliteiten waar u vrienden, familie en/of medebewoners kunt ontmoeten of deelnemen aan activiteiten.

 

Onze gemeenschappelijke faciliteiten:

  • Grand Café
  • Tuin en terras
  • Kapsalon en pedicure
  • Kinesitherapie lokaal
  • Kapel
  • Vergader- en feestzaal
  • Ontmoetingsruimtes

 

Tarieven voor een kamer in ons woonzorgcentrum

De tarieven voor een kamer in ons woonzorgcentrum vindt u terug op de locatiepagina van Sint-Jozef Lier. We verwijzen u ook graag door naar onze brochure voor een volledige oplijsting van de inbegrepen diensten.

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over het woonzorgcentrum van Sint-Jozef Lier? Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers of bekijk onze brochure.

Bekijk onze brochure

Ontdek alles over wonen en leven in Sint-Jozef Lier