Ondertussen is in alle woonzorgcentra van Amate de tweede vaccinatieronde zo goed als afgerond.  In totaal werden 669 (99,6%) bewoners en 569 medewerkers  (90,3%)  gevaccineerd tegen covid-19. Alles is vlot verlopen, met speciale dank aan de vele medewerkers en CRA’s om dit wederom in goede banen te leiden!

 

De overgrote meerderheid van onze bewoners en medewerkers heeft ondertussen een tweede dosis ontvangen. De mensen die recent besmet waren hebben minstens een eerste dosis gekregen. Zij stellen het goed en ook hun tweede vaccin staat op de planning in de tweede helft van februari.

 

Op die manier hopen wij een behoorlijke bescherming te kunnen opbouwen tegen het virus waardoor de meest kwetsbaren onder ons hopelijk gezond kunnen blijven. Na bijna een jaar, kunnen we nu samen met onze bewoners eindelijk echt beginnen uitkijken naar iets meer bezoekmomenten, zorgeloze wandelingen en veilige, spontane ontmoetingen. We krijgen weer wat extra hoop om terug te keren naar de ‘oude’ en warme routine van weleer.

 

Dankzij de hoge vaccinatiegraad kunnen wij dan ook weldra de bezoekregeling versoepelen. Elke bezoeker kan twee contacten zien op de kamer. Deze twee contacten kunnen om de twee weken wisselen. De bewoners mogen ook naar buiten gaan voor een wandeling met 4 contacten. De startdatum van deze regeling verschilt per campus afhankelijk van de vaccinatiedatum. Ook de kappers in onze woonzorgcentra gaan weldra terug aan de slag.

 

Meer details vindt u op de aparte pagina’s per campus. 

 

Meer onderlinge contacten en bezoek zijn dus mogelijk en dat maak ons en zeker onze bewoners blij. De bestaande veiligheidsmaatregelen zoals het dragen van mondmasker en handhygiëne zijn echter nog steeds de norm voor iedereen.