"Ik ben trots op mijn werk(plek)"

 

“In mei 2014 ging Amandina open en sindsdien ben ik er bij. De opstart meemaken, was heel interessant en het is fijn dat ik mezelf de werking meteen eigen kon maken. We werken hier met een jong team dat elkaar ondertussen al goed kent. ”

 

“Als sociaal verpleegkundige ben ik het eerste aanspreekpunt voor de familie en doe ik de intakegesprekken. Iedereen met vragen of wensen kan altijd bij mij terecht. Daarnaast ben ik ook gewoon verpleegster en sta ik soms in de zorg. Dat maakt mijn job veelomvattend en boeiend. De dagen vliegen voorbij. Maar ook het leven hier in het woonzorgcentrum staat nooit stil. Je weet nooit hoe de dag gaat lopen en dat maakt het interessant.”

 

Iedereen betrokken

 “Nieuwe bewoners worden door de andere bewoners meteen opgenomen in de groep. Het is ongelooflijk hoe snel en hoe goed ze dat samen doen. Iedereen is nieuwsgierig naar elkaar. Maar uiteraard zijn er ook mensen die overlijden. Dit voor de eerste keer meemaken viel me zwaar. Je kan hier niet werken zonder een band te hebben met de mensen. Met de collega’s reflecteren we hierover, en ook bij mijn mama, die in de zorg werkt, kan ik terecht. Je moet het een plaats geven.”

 

“Ik vind het gebouw waarin we werken super mooi. Die lichtinval, grote ramen en de cafetaria in de gerenoveerde kapel zijn prachtig. Ik ben heel fier om hier te mogen werken.”