Vergeet-mij-nietje

Heb je al wel eens gehoord van ‘Happy Stones’? Dat zijn beschilderde keitjes die iemand achterlaat op een openbare plaats.

 

De bewoners van het Kapelwegeltje, in Sint-Jozef te Lier, toverden keien om in een knus bloemenveld van vergeet-me-nietjes. Met het blauwe bloemetje laten we zien dat we de mensen met dementie en hun naaste niet vergeten. Elk jaar vindt dan ook op 21 september Wereld Alzheimer dag plaats. Met de Happy Stones roepen we iedereen op om samen bij te dragen aan meer bewustwording rond dementie.

 

Heb jij al een Happy Stone gevonden in Lier? Breng hem naar ons woonzorgcentrum, aan het onthaal en krijg in ruil een gratis consumptie in ons Grand Café! 

Ons adres: Koningin Astridlaan 2, Lier (tussen de Leuvense Vest en de muziekacademie)

 

Als dementie op je pad komt, dan staat de wereld even op zijn kop. In de Familiegroep Dementie komen mantelzorgers an familieleden samen om informatie, ervaringen en steun met elkaar te delen. Je zorgen delen met lotgenoten? Dat kan bijzonder veel deugd doen!

 

Op maandag 19 september staat de theatermonoloog "va is koning" op ons programma. Deze theatermonoloog wordt gespeeld door Willy De Jaeghere en start om 19u in het Grand Café in ons woonzorgcentrum Sint-Jozef Lier. 

 

De voorstelling is gratis. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je mailen naar lier@alzheimerligavlaanderen.be. 

Of spreek Sofie van Dessel even aan. Zij is onze referentiepersoon voor dementie en helpt je graag verder als je nog enkele vragen hebt. Want je staat er niet alleen voor!