Zingeving

We beseffen dat het verhuizen naar een woonzorgcentrum een grote stap is voor veel mensen. U laat een vertrouwde omgeving achter, u heeft ondertussen mogelijks veel meegemaakt. Soms kan het moeilijk zijn om de draad terug op te pikken.

 

Daarom vinden we het belangrijk dat naast alle zorg en ondersteuning, we ook voldoende tijd maken om bij u te zijn, en echt te luisteren naar wat u nodig heeft om u goed te voelen:

 

  • We zoeken samen uit welke activiteiten en contacten voor u betekenisvol zijn.
  • We willen ook tijd maken voor uw levensvragen.
  • We kunnen u, indien gewenst, in contact brengen met een pastoor, pastorale medewerker of iemand anders die uw geloofsovertuiging deelt om verder met jou op pad te gaan. Gedurende zo’n vertrouwensgesprek kunt u openlijk praten over het leven, keuzes die gemaakt werden, relaties met anderen enzovoort.

 

De pastoor, en pastorale medewerkers zijn er vanuit christelijke invalshoek, maar heeft aandacht en respect voor ieders spirituele en levensbeschouwelijke overtuiging of achtergrond.

 

Spiritualiteit & religie

In tijden van ingrijpende verandering, spelen religie en spiritualiteit vaak een belangrijke rol. Het kan een belangrijke bron van kracht zijn in de omgang met en aanvaarding van ziekte, dood en andere verlieservaringen.

 

We vinden het belangrijk dat hier vanuit de zorg aandacht voor is en dat mensen de ruimte en begeleiding krijgen om hun religie of spiritualiteit te kunnen beleven op hun eigen manier.

 

Religie & ontmoeting

Ieder woonzorgcentrum van Amate heeft een kapel of een aparte polyvalente ontmoetingsruimte waar men, ongeacht welke geloofs-vertuiging, momenten van bezinning en ontmoeting kan organiseren.

 

Alle bewoners hebben de mogelijkheid om maandelijks de eucharistieviering bij te wonen. Tijdens de eucharistieviering wordt de communie met passende eerbied gedragen naar de bewoners die dat wensen. Ook voor een ziekenzegen of voor het sacrament van de ziekenzalving kunnen de bewoners hier terecht.

 

Wenst meer informatie over onze ondersteuning bij levensbeschouwing en zingeving? Contacteer één van onze medewerkers, we helpen u graag verder!

Vragen over zingeving en spiritualiteit?

Of wenst u meer informatie over een zorgpakket op maat? Neem contact op, we helpen u graag verder!