Onze dienstverlening

Ons woonzorgcentrum: professionele zorg op maat

De medewerkers van Sint-Jozef staan elke dag met hart en ziel klaar voor de bewoners van het woonzorgcentrum. We willen dat onze bewoners kunnen wonen, leven en genieten zonder zorgen. Daarom stippelen we voor elke bewoner een persoonlijk woonzorgplan uit, rekening houdend met zijn of haar noden, behoeftes en interesses. Dit woonzorgplan wordt samen met u en uw omgeving opgesteld en kan op elk moment herbekeken worden.

Kleinschalig genormaliseerd wonen: permanente en nabije zorg voor bewoners met dementie 

 

De afdeling kleinschalig genormaliseerd wonen biedt permanente en nabije zorg in kleinere leefgroepen aan bewoners met dementie. De maaltijdondersteuning, onderhoud van de kamers en de activiteiten zijn specifiek aangepast aan deze doelgroep. De aanwezigheid van vast nachtpersoneel versterkt een fixatie-arm beleid. Een referentiepersoon dementie staat voor u klaar wanneer u of uw familie hulp nodig heeft.

 

Zorgbemiddeling via de woonassistent 

Ook wanneer u in een assistentiewoning woont, kunt u gebruik maken van allerlei aanvullende, dagelijkse diensten. De woonassistent is uw aanspreekpunt voor bij vragen en ondersteunt u bij het regelen van aanvullende hulp. Daarnaast staat de woonassistent ook in voor administratieve ondersteuning en overbruggingszorg in crisissituaties.

 

In noodsituaties (val, onwel voelen…) kunt u 24/7 hulp vragen via de drukknoppen van het oproepsysteem. De drukknoppen zijn aanwezig in iedere ruimte van de assistentiewoning. Een verpleeg- of zorgkundige van het woonzorgcentrum komt dan zo snel mogelijk ter plaatse.

 

Verse, seizoensgebonden maaltijden 

 

Bij Sint-Jozef kunnen de bewoners rekenen op een seizoensgebonden en vers menu. We passen de voeding aan de individuele voorkeuren en medische voorschriften aan van elke bewoner. De maaltijden worden ter plaatse klaargemaakt door onze eigen koks en keukenmedewerkers.

Overige diensten

Kapsalon en pedicure

Aanvullend aan onze dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur kunnen onze bewoners een afspraak maken bij het kapsalon en/of de pedicure. Het kapsalon is open van dinsdag tot en met zaterdagvoormiddag. Een pedicure kan op afspraak. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

 

Grand Café

Het gezellig ingerichte en compleet vernieuwde Grand Café vormt het hart van Sint-Jozef in Lier. U kunt er in een gemoedelijke sfeer genieten van een drankje of hapje, alleen of samen met vrienden, familie en medebewoners. Op zomerse dagen kunt u genieten van een drankje op het verzorgd dorpsplein en de twee aangelegde binnentuinen. 

 

In het Grand Café valt er altijd wat te beleven. Belangrijke sportevenementen worden er op de voet gevolgd, u kunt deelnemen aan bingo of luisteren naar onze muzikanten die regelmatig over de vloer komen.

 

Het Grand Café wordt gerund door onze vrijwilligers en is alle dagen geopend tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

Kortom, Sint-Jozef in Lier biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat gericht is op wonen, leven en genieten zonder zorgen.

 

Voor een volledig overzicht van onze diensten kunt u terecht in onze brochure.

Activiteiten en ontspanning

Elke dag organiseren onze medewerkers en vrijwillgers tal van activiteiten waar u aan kunt deelnemen. Samen boeiende dingen doen en genieten van een leuke tijd, daar bent u namelijk nooit te oud voor. Sociale contacten bevorderen bovendien het ‘thuisgevoel’ en verkleinen de kans op vereenzaming.

 

Zowel individuele activiteiten als groepsactiviteiten behoren tot de mogelijkheden. We houden rekening met de interesses van de bewoners. We vinden het erg belangrijk dat u de bezigheden en activiteiten die u gewoon was te doen, bij ons kunt verderzetten.

 

Via de populaire huiskrant 'In Zicht' houden wij onze bewoners en hun omgeving op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de geplande activiteiten. Ook familie wordt regelmatig uitgenodigd voor een gezamenlijke activiteiten (bijv. een wandeling of een optreden).

Onze vrijwilligers 

De vaste medewerkers van Sint-Jozef in Lier worden ondersteund door een 50-tal vrijwilligers. Onze vrijwilligers zetten zich in voor het runnen van het Grand Café, helpen bij het begeleiden van de activiteiten en assisteren bij de maaltijden.

 

U kunt onze vrijwilligers ook steeds aanspreken voor een spontane babbel, ze bieden graag een luisterend oor als u daar behoefte aan hebt. Het kost niets, maar het is goud waard voor onze bewoners. Daarom koesteren we onze vrijwilligerswerking enorm. Van harte bedankt!

Contacteer ons

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Bekijk onze brochure en kom alles te weten over wonen en leven in Sint-Jozef Lier. U kunt uiteraard ook terecht bij een van onze medewerkers.

Download onze brochure

Kom alles te weten over jouw verblijf bij Sint-Jozef Lier