Onze dienstverlening

Ons woonzorgcentrum: professionele zorg op maat, met hart en ziel

Onze medewerkers staan elke dag met hart en ziel klaar om de bewoners te ondersteunen op een professionele en deskundige manier. We bieden zorg op maat, maar streven ook naar het behoud van de zelfstandigheid van onze bewoners.

 

Om wonen en leven bij O.L.V. van Troost zo aangenaam mogelijk te maken, stippelen we voor elke bewoner een individueel woonzorgplan uit. Dit plan houdt rekening met de noden en behoeftes van de bewoner en wordt in samenspraak opgesteld. Het multidisciplinair team voert dit individuele woonzorgplan op een gedreven en nauwkeurige manier uit.

De woonassistent: het aanspreekpunt van assistentiewoning-bewoners

Woont u in één van onze assistentiewoningen? Dan is de woonassistent het aanspreekpunt voor al uw vragen. Deze medewerker wijst u de weg en ondersteunt u bij het regelen van aanvullende hulp (bijv. thuishulp of warme maaltijden) indien dat nodig of gewenst zou zijn. Daarnaast staat de woonassistent ook in voor administratieve ondersteuning en overbruggingszorg in crisissituaties.

 

In onze brochure vindt u een overzicht van de aanvullende diensten die u via de woonassistent kunt aanvragen.

 

Elke assistentiewoning is standaard uitgerust met een gebruiksvriendelijk noodoproepsysteem. Via dit oproepsysteem kunt u op elk moment hulp vragen. Een medewerker van het woonzorgcentrum komt dan zo snel mogelijk ter plaatse.

 

Lekkere, vers bereide maaltijden

Chef Emir en zijn team toveren elke dag de lekkerste maaltijden op tafel. Er wordt steeds gekookt met verse en seizoensgebonden producten. Daarnaast houdt het team ook rekening met de voorkeuren van de bewoners en medische voorschriften.

 

“We werken met vier cyclussen: lente, zomer, herfst en winter. Af en toe brengen we wijzigingen aan, bijvoorbeeld om nieuwe producten te testen of omdat bepaalde seizoensproducten goedkoop zijn. Onze medewerkers zijn ook goed op de hoogte van de bewonersvoorkeuren voor voedselstructuur. Nogal wat bewoners hebben namelijk kauw- of slikproblemen, we denken dus steeds na of het vlees gesneden of gemixt moet zijn.

 

Een ander aandachtspunt is gewichtsverlies bij bewoners. “De eerste reflex van de dokter is vaak om een bijvoeding voor te schrijven. Toch denk ik dat we ook vanuit de keuken veel goede zorgen kunnen bieden door het verrijken van de voeding.”

 

Elke dag genieten

Chef Emir en zijn team proberen de bewoners elke dag opnieuw in de watten te leggen. 

 

“Om te beginnen maken we het beste van de drie dagdagelijkse maaltijden. Mensen onderschatten soms hoe sterk de bewoners daar naar uitkijken. En dan zijn er de extraatjes: samen met de bewoners pannenkoeken bakken, verse aardbeien serveren in juni, de jaarlijkse grote barbecue en het kerstfeest met aangepast menu.”

 

Alle maaltijden worden klaargemaakt in een centrale keuken door een deskundig team van koks en keukenmedewerkers. Om een huiselijke sfeer te creëren wordt het eten ter plaatse geserveerd op de borden van de bewoners, we werken niet met plateaus.

 

Chef Emir in de keuken van O.L.V. van Troost

Overige diensten

Kapsalon en pedicure

Aanvullend aan onze dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur kunnen onze bewoners een afspraak maken bij het kapsalon en/of de pedicure. Het kapsalon is open van dinsdag tot en met zaterdagvoormiddag. Een pedicure kan op afspraak. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

 

Grand Café

Het woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw van Troost beschikt over een mooi ingerichte cafetaria die alle dagen geopend is. De bewoners en hun familie kunnen er aangenaam verpozen bij een hapje en drankje aan eerlijke prijzen.  
Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd en sportevenementen worden er op de voet gevolgd.

 

Het Grand Café wordt gerund door onze vrijwilligers en is elk dag open tussen 14.00 en 16.30 uur.

 

Kortom, O.L.V. van Troost biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat gericht is op wonen, leven en genieten zonder zorgen.

 

Voor een volledig overzicht van onze diensten kunt u terecht in onze brochure.

Activiteiten en ontspanning

Dagelijks organiseren wij gevarieerde activiteiten, rekening houdend met de interesses van al onze bewoners. Samen boeiende dingen doen en genieten van een leuke tijd, daar bent u namelijk nooit te oud voor. Sociale contacten bevorderen bovendien het ‘thuisgevoel’ en verkleint de kans op vereenzaming.

 

Wij vinden het erg belangrijk dat u de bezigheden en activiteiten die u gewoon was te doen, ook blijft doen bij O.L.V. van Troost. Wij zorgen hierbij voor de nodige ondersteuning. Graag betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen om samen uw leven verder te zetten vanuit een andere thuis. Via de gebruikersraad kunnen u en uw familie niet alleen de activiteiten, maar ook de organisatie mee bepalen.

 

Via de populaire huiskrant 'In Zicht' houden wij onze bewoners en hun omgeving op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de geplande activiteiten. Ook familie wordt regelmatig uitgenodigd voor een gezamenlijke activiteiten (bijv. een wandeling of een optreden).

"Om een thuisgevoel te creëren, proberen we ervoor te zorgen dat bewoners hun gewoontes bij ons zoveel mogelijk kunnen verderzetten. Zijn bewoners lid van Okra? Dan proberen we er met een busje voor te zorgen dat ze die sociale contacten kunnen behouden." - Begeleider Tom

Onze vrijwilligers 

Om u deze waaier aan activiteiten te kunnen aanbieden, ondersteunt een groep van maar liefst 40 vrijwilligers ons team. Zij runnen voor u het Grand Café en begeleiden bij activiteiten en uitstappen. Daarnaast zijn de vrijwilligers een belangrijke sociale schakel. Ze doen graag een gezellige babbel en bieden een luisterend oor. Het kost niets, maar kan goud waard zijn. Daarom koesteren wij onze vrijwilligerswerking. Van harte bedankt!

Contacteer ons

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Download onze brochure en kom alles te weten over wonen en leven in O.L.V. van Troost. U kunt uiteraard ook terecht bij een van onze medewerkers. 

Download onze brochure

Kom alles te weten over wonen en leven in O.L.V. van Troost