Onze dienstverlening

Het woonzorgcentrum: zorg op maat, met hart en ziel

Voor elke bewoner van het woonzorgcentrum wordt een persoonlijk woonzorgplan uitgestippeld. Dit woonzorgplan wordt opgesteld samen met u en uw omgeving en houdt rekening met uw behoeftes en wensen. Het multidisciplinair team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten staat dag en nacht klaar voor alle bewoners.

Onze assistentiewoningen, zelfstandig maar beschermd wonen

Woont u in één van onze assistentiewoningen? Dan is de woonassistent het aanspreekpunt voor al uw vragen. Deze medewerker wijst u de weg en ondersteunt u bij het regelen van aanvullende hulp (bijv. thuisverpleging) mocht u daar nood aan hebben. In noodsituaties (onwel voelen, een val...) kunt u gebruik maken van het noodoproepsysteem. Een verpleeg- of zorgkundige van het woonzorgcentrum komt dan zo snel mogelijk ter plaatse om hulp te bieden.

In huis bereide maaltijden

Boodschappen doen en koken kunnen een hele karwei worden. Daarom bieden we u dagelijks gezonde en evenwichtige maaltijden aan. Geniet van een lekkere dagschotel, traditioneel bereid onder deskundig toezicht van een professioneel team (soep, hoofdgerecht en nagerecht).

 

Onze seizoensgebonden maaltijden worden ter plaatse bereid en indien nodig aangepast aan uw individuele voorkeuren en medische voorschriften.

 

Ook bewoners van de assistentiewoningen kunnen gebruik maken van deze dienst, al is dit niet standaard inbegrepen in het dagtarief.

 

Overige diensten

Kapsalon en pedicure

Aanvullend aan de dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur, kunnen onze bewoners een afspraak maken bij het kapsalon en/of de pedicure. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

 

Grand Café

In het gezellige Grand Café, het hart van Het Gouden Anker, kunt u dagelijks tussen 14.00 en 16.00 uur genieten van hapje en/of drankje met vrienden, familie of medebewoners. Bij mooi weer kunnen onze bewoners en bezoekers terecht op het verzorgde tuinterras. We beschikken ook over een afgesloten binnentuin, op die manier kunnen alle bewoners er op een veilige manier gebruik van maken.

 

Kortom, Het Gouden Anker biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.

 

Voor een volledig overzicht van onze diensten verwijzen wij u graag door naar onze brochure.

Activiteiten en ontspanning

Elke dag organiseren onze medewerkers en vrijwilligers verschillende activiteiten waaraan u als bewoner kunt deelnemen. Samen boeiende, leerrijke of gewoon ontspannende activiteiten doen en genieten van een leuke tijd, daar bent u namelijk nooit te oud voor. Sociaal contact draagt bovendien bij aan een warm en vertrouwd ‘thuisgevoel’.

 

Activiteiten kunnen zowel in groepsverband als individueel doorgaan. We vinden het erg belangrijk dat u uw interesses bij ons verder kunt zetten. We bespreken dan ook uitgebreid uw hobby’s en interesses tijdens het opstellen van uw persoonlijk woonzorgplan. Ook de bewoners van de assistentiewoningen kunnen deelnemen aan de activiteiten, al is dit niet standaard inbegrepen in het dagtarief van de assistentiewoning.

 

Via de populaire huiskrant 'In Zicht' blijven bewoners en hun familie op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geplande activiteiten.

 

Daarnaast kunt u ook dagelijks terecht in het Grand Café (tussen 14.00 en 16.00 uur) voor een gezellig onderonsje met vrienden, familie en/of medebewoners.

 

Onze vrijwilligers

Het multidisciplinaire team van Het Gouden Anker wordt bijgestaan door een dertigtal enthousiaste vrijwilligers. Onze vrijwilligers ondersteunen het team bij het runnen van het Grand Café en bibliotheek, maar helpen ook bij het begeleiden van activiteiten en uitstapjes.

 

Nog belangrijker is hun functie als sociale schakel. Onze vrijwilligers staan elke dag met een glimlach voor je klaar en zijn beschikbaar voor een gezellige babbel of kunnen een luisterend oor bieden. Het kost niets, maar het is wel goud waard voor onze bewoners. We zijn onze vrijwilligers dan ook erg dankbaar en koesteren de vrijwilligerswerking, gecoördineerd en begeleid door het Animatie-team. Van harte bedankt!

 

Lees hier het interview met vrijwilliger Rita.

Contacteer ons

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Download onze brochure en kom alles te weten over wonen en leven in Het Gouden Anker. U kunt uiteraard ook terecht bij een van onze medewerkers.

Download onze brochure

Kom alles te weten over jouw verblijf bij Het Gouden Anker