Onze dienstverlening

Het woonzorgcentrum: zorg op maat, met hart en ziel

Het multidisciplinair team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten staat dag en nacht klaar voor al onze bewoners in het woonzorgcentrum. Ze voeren zorgvuldig en gedreven jouw persoonlijk zorgplan uit. Dit woonzorgplan is een plan dat wordt opgesteld op basis van jouw noden en verlangens. Zo wordt ieders behoud van zelfstandigheid nagestreefd.

De assistentiewoningen: zelfstandig maar beschermd wonen

Woont u in één van onze assistentiewoningen? Dan is de woonassistent het aanspreekpunt voor al uw vragen. Deze medewerkers wijst u de weg en ondersteunt u bij het regelen van aanvullende hulp (bijv. thuisverpleging) mocht u daar nood aan hebben. In onze brochure vindt u een overzicht van de aanvullende diensten die u via de woonassistent kunt aanvragen.

 

De bewoners van de assistentiewoningen kunnen ook op elk moment hulp vragen via de drukknoppen van het individueel oproepsysteem. Een verpleegkundige van het woonzorgcentrum komt dan zo snel mogelijk ter plaatse om hulp te bieden.

 

Vers bereide maaltijden

Bij Amandina serveren we steevast seizoensgebonden en verse menu’s. Ook passen we de voeding aan de individuele voorkeuren en medische voorschriften (bijvoorbeeld bij diabetes of slikproblemen) aan van elke bewoner. Alle maaltijden worden in het woonzorgcentrum bereidt door een deskundig team van koks en keukenmedewerkers.

 

Uiteraard kunnen ook de bewoners van de assistentiewoningen meegenieten van de lekkere maaltijden, al is dit niet standaard inbegrepen in het dagtarief.

 

Onze deur staat ook altijd open voor vrienden en familie om mee te komen eten.

Amandina Wuustwezel gebouw

Overige diensten

Kapsalon en pedicure

Aanvullend aan de dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur, kunnen onze bewoners een afspraak maken bij het kapsalon en/of de pedicure. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

 

Grand Café

Amandina beschikt over een mooi ingerichte cafetaria (Grand Cafémet zonnig terras. Het Grand Café is alle dagen op tussen 14.00 en 17.00 uur, behalve op woensdag. Als bewoner kunt u er dagelijks aangenaam verpozen met vrienden, familie en/of medebewoners.

 

Kortom, Amandina biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.

 

Voor een volledig overzicht van onze diensten kunt u terecht in onze brochure.

Activiteiten en ontspanning

Elke dag organiseren onze medewerkers en vrijwilligers tal van activiteiten. Er zijn vaste weekactiviteiten voor de bewoners, maar ook familie en vrienden worden regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit (bijv. een wandeling of optreden).

 

Deelname is niet verplicht, maar via sociale contacten hopen wij op het ervaren van een warme en levendige thuis. Ook u heeft inspraak in de planning van de activiteiten. We peilen graag en regelmatig naar uw interesses en proberen deze te verweven in ons activiteitenaanbod.  

 

Daarnaast kunt u ook dagelijks terecht (behalve op woensdag) in het Grand Café voor een aangename verpozing met vrienden, familie en/of medebewoners. 

"Nieuwe bewoners worden door de andere bewoners meteen opgenomen in de groep. Het is ongelooflijk hoe snel en hoe goed ze dat samen doen. Iedereen is nieuwsgierig naar elkaar." 

- Sociaal verpleegkundige Sarah

Onze vrijwilligers

Naast het multidisciplinaire team kunt u als bewoner ook rekenen op onze vrijwilligers. Bij Amandina ondersteunt een groep van maar liefst 50 vrijwilligers het vaste team. Zo runnen ze onder andere het Grand Café en begeleiden ze de bewoners bij activiteiten en uitstappen. 

 

Daarnaast staan ze ook altijd klaar voor een gezellige babbel of bieden ze, indien gewenst, een luisterend oor. Het kost niets, maar het kan goud waard zijn. We koesteren dan ook onze vrijwilligerswerking. Van harte bedankt!

Contacteer ons

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Download onze brochure en kom alles te weten over wonen en leven in Amandina. U kunt uiteraard ook terecht bij een van onze medewerkers. 

Download onze brochure

Kom alles te weten over wonen en leven bij Amandina