Wonen in Onze Lieve Vrouw van Troost in Zandhoven

Het woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw van Troost beschikt over 77 assistentiewoningen en 83 kamers voor zorgbehoevende bewoners en personen met dementie.

Het woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw van Troost ligt landelijk, in een oase van rust. Je vindt er een warme thuis met zorg op maat in een heerlijk kader nabij het centrum van Zandhoven.

Woonzorgcentrum: de kamers 

Onze Lieve Vrouw van Troost beschikt over 83 ingerichte éénpersoonskamers, verdeeld over drie afdelingen. Elke kamer is zo ingericht dat wonen en zorg er op een aangename en handige manier samengaan.

Een individueel oproepsysteem garandeert een snelle tussenkomst van zorgpersoneel of verpleegkundigen. Op iedere afdeling vind je een goed uitgeruste centrale badkamer waar je in alle rust kan baden.

Alle kamers zijn uitgerust met een tafel, stoelen, een relaxzetel, kledingkast, zonnewering, een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed met ergonomische of alternerende matras en bijhorend nachtkastje. De aparte kleine badkamer is uitgerust met een toilet en lavabo.

Als bewoner kan je je eigen herkenbare huiselijke sfeer creëren door een aantal persoonlijke meubels of spullen mee naar je kamer (oppervlakte van ongeveer 18 m2.) te verhuizen. (Koelkast:optioneel te verkrijgen.)

Personen met dementie kunnen terecht in een gespecialiseerde afdeling, die specifiek beveiligd is met onder andere cijfercodes aan de buitendeuren. De bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke badkamer met hoog- laag ligbad en zitdouche. Bewoners kunnen zich vrij binnen de afdeling en de binnentuin begeven, deze is immers helemaal afgesloten.

tarieven

Woonzorgcentrum: de assistentiewoningen van “Huis Den Troost”

Onze Lieve Vrouw van Troost telt 77 assistentiewoningen (met een oppervlakte tussen 53 en 99 m2), verdeeld over vier gebouwen. Deze woningen liggen vlakbij het woonzorgcentrum. Alle flats hebben zicht op de groene omgeving.

Bewoners van een assistentiewoning wonen zelfstandig, maar mocht de zelfredzaamheid na een tijd afnemen en er bijkomende ondersteuning nodig zijn, kan die geboden worden vanuit ons ruim aanbod.

Een kleine inkomhal, een woonkamer met open keuken, één slaapkamer, een badkamer met toilet, lavabo en douche, aansluiting voor een wasmachine en een bergingskast zijn standaard in elke woning die je met je eigen vertrouwde meubels kan omvormen tot je eigen warme thuis.

Elke woning beschikt ook over telefoon, televisie aansluiting en een individueel oproepsysteem zodat in noodomstandigheden snel hulp kan geboden worden vanuit het woonzorgcentrum. Externe poetshulp en wasserij, een boodschappendienst, ondersteuning door de technische dienst… zijn nog enkele troeven.

De assistentiewoningen zijn verdeeld over vier gebouwen. Ze hebben een aparte ingang en per gebouw is er een aparte gemeenschappelijke polyvalente ruimte die tevens dienst doet als eetplaats.

tarieven

Dienstverlening

Het multidisciplinair team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten staat dag en nacht klaar voor alle bewoners. Zij voeren zorgvuldig en gedreven het persoonlijk zorgplan uit dat op basis van de noden en vooral wensen van de bewoners wordt opgesteld. Zo wordt ieders behoud van zelfstandigheid nagestreefd.

Net omdat wij je de tijd willen gunnen van het leven te genieten bieden wij alle bewoners dagelijks handige diensten aan, zoals schoonmaak, technische ondersteuning en lekkere in huis bereide maaltijden.

Maaltijden

We serveren een seizoensgebonden vers menu en passen de voeding aan de individuele voorkeuren en medische voorschriften (diabetes, slikproblemen (gemalen voeding) – vloeibare voeding – sondevoeding) aan van elke bewoner.

In ons woonzorgcentrum worden alle maaltijden klaargemaakt in een centrale keuken door een deskundig team van koks en keukenmedewerkers. Om een zo huiselijk mogelijke woonomgeving te creëren bieden wij de maaltijden niet aan via individuele plateaus, maar scheppen we het middagmaal uit bij de bewoners.

Cafetaria

Het woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw van Troost beschikt over een mooi ingerichte cafetaria die alle dagen geopend is tussen 14.00 en 16.30 uur. De bewoners en hun familie kunnen er elke dag aangenaam verpozen bij een hapje en drankje. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd.

Aanvullend aan de dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur wordt voor onze bewoners een kapsalon (Geopend van dinsdag tot en met zaterdagvoormiddag) en pedicure (op afspraak) voorzien. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

Kortom, Onze Lieve Vrouw van Troost biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.

Animatie en Activiteiten

Dagelijks organiseren wij gevarieerde activiteiten gemodelleerd naar de interesses van al onze bewoners. Animatie en activering gaan hand in hand in Onze Lieve Vrouw van Troost.

Samen boeiende, leerrijke of gewoon leuke dingen doen en genieten van een leuke tijd, daar ben je immers nooit te oud voor. Sociale contacten bevorderen bovendien het ‘thuis’gevoel.

Er zijn vaste weekactiviteiten en jaarlijkse uitstappen en op speciale dagen zorgen we dan ook voor speciale activiteiten. Ook bijzonder geliefd zijn de familieactiviteiten, BBQ, avondoptredens… Via de populaire maandelijkse huiskrant blijven de bewoners en hun familie op de hoogte van de laatste nieuwtjes en welke speciale activiteiten er op het programma staan… en hoe elke feestdag ook echt weer een feestelijke dag wordt.

Zo proberen we de bewoners niet alleen plezier, maar ook een stem te geven binnen een warme, veilige en huiselijke sfeer.

Vrijwilligers

Vandaag de dag ondersteunt een groep van maar liefst een 40-tal vrijwilligers ons team in het runnen van de cafetaria, het begeleiden van activiteiten en uitstappen.

Maar misschien nog belangrijker zijn de vrijwilligers als sociale schakel. Een gezellige babbel doen en een luisterend oor aanbieden… het kost niets, maar het is wel goud waard voor onze bewoners. Daarom koesteren we onze vrijwilligerswerking (gecoördineerd en begeleid door het team “Animatie”). Van harte bedankt!

Bezoekuren & bereikbaarheid

Er zijn geen bezoekuren. We zijn een open huis, iedereen is altijd welkom!
Bekijk onze adresgegevens