Een nieuwe vleugel voor Amandina

De nieuwe vleugel zal bestaan uit vier bouwlagen en wordt verweven met het bestaande gebouw op het voormalige kloosterdomein van de zusters Franciscanessen.

Er worden 64 nieuwe kamers gebouwd met een oppervlakte van 27m2. Elke kamer heeft een privé badkamer met lavabo, douche en toilet. Daarnaast zal op elke verdieping een centrale badkamer met hoog-laag zitbad en zitdouche voorzien worden. Zo kan elke bewoner in alle rust en privacy genieten van een warm bad.

 

Naast extra woongelegenheden worden er ook 3 nieuwe leefruimtes gecreëerd waar bewoners samen tv kunnen kijken of muziek luisteren. Elke afdeling zal ook haar eigen kiné lokaal hebben.

 

De derde verdieping zal bestaan uit 10 nieuwe assistentiewoningen en een ontmoetingsruimte.

 

(Lees verder onder de afbeelding)

test

 “Binnenkort zal het hele residentiële ouderenbeleid van Wuustwezel op één locatie gecentraliseerd zijn. Die zal dan én kortverblijf én assistentiewoningen én woonzorgcentrum omvatten. Er zal dus ook slechts één wachtlijst zijn, in plaats van twee.” - Ivo Leyssens (rechts op de foto), directeur Amandina

Uitbreiding bestaande Amandina-gebouw 

 

Om het huidige, kwalitatieve woonzorgaanbod te blijven garanderen wordt ook het bestaande Amandina-gebouw onder handen genomen. 4 woongelegenheden worden verbouwd tot extra kantoorruimte en een extra verpleegpost. Tenslotte wordt ook het Grand Café uitgebreid. Het Grand Café vormt het hart van de campus en is dé ontmoetingsplaats waar bewoners kunnen genieten van een hapje, een drankje en aangename activiteiten.

 

Het juiste moment 

De nieuwbouw en daarbij horende verhuizing komt op het perfecte moment. De kamers van Sint-Jozef voldoen niet langer aan de eisen wat betreft grootte en rolstoelvriendelijkheid. Daarnaast zouden er zware investeringen nodig zijn in 2021 om de brandveiligheid van gebouwen te garanderen. Alle bewoners van Sint-Jozef kunnen mee verhuizen naar het nieuwe gebouw.

 

Bij Amandina kijken we er alvast naar uit om de bewoners en medewerkers van Sint-Jozef Wuustwezel te verwelkomen! Samen gaan we voor ‘wonen, leven, genieten zonder zorgen’.

Vzw WoonZORG Wuustwezel

 

Vzw WoonZORG Wuustwezel is een samenwerking tussen vzw Amate, de gemeente en het OCMW van Wuustwezel.Op dit moment baat vzw WoonZORG Wuustwezel twee woonzorgcentra: Sint Jozef, gelegen in het hartje van Gooreind en Amandina, gelegen aan de Bredalaan. De samenwerking kwam tot stand omdat de twee woonzorgcampussen, samen met de gemeente en het OCMW, het bestaande kwalitatieve en toegankelijke aanbod voor senioren van Wuustwezel en omstreken wil verzekeren en verder uitbouwen.

 

Meer info over vzw WoonZORG Wuustwezel vindt u hier.