Mandy, kleindochter van Jeanneke: "Iedereen is tevreden"

"Regelmatig eten en drinken we samen iets in de cafetaria terwijl we vroeger, toen ze nog alleen op een appartement woonde, in shiften bij haar langs gingen. We zagen elkaar nauwelijks en oma voelde zich tot last.”

 

“Het is pas nadat oma er zelf naar vroeg dat we op zoek gingen naar een woonzorgcentrum. Lang hebben we niet moeten wachten. Dat ze haar eigen meubels en foto’s mocht meenemen, gaf haar meteen een vertrouwd gevoel. Ook de familie was gerust. Gerust dat er altijd en meteen iemand staat wanneer oma valt, en omdat we weten dat ze hier goed eet. Thuis kon ze niet makkelijk aan de koelkast en wat er in lag, was vaak over datum. Sinds haar verhuis naar Het Gouden Anker, zo’n 3 maanden geleden, is ze al 6 kilo bijgekomen!”

 

“Oma is ook opengebloeid. Ze heeft veel sociaal contact. Iedere dag komt er iemand van de familie langs - ze heeft 3 dochters en een paar kleinkinderen - , maar ook met de andere bewoners kan ze het goed vinden. Ze is ook iedere dag bezig, of ze geniet op haar kamer van het uitzicht op de jachthaven. Uren kan oma naar de boten kijken, dat is haar geluk. Volgens mij staat haar tv nooit op.”

 

(Lees verder onder de afbeelding)

Mandy en Janneke

“Nu mijn oma hier woont, staat onze familie dichter bij elkaar."

Samen in beweging

“Wanneer ik op bezoek kom, doe ik mee met een activiteit zoals een quiz, dansen of zingen, zit ik samen met mijn grootmoeder gezellig in de cafetaria, kuieren we over de promenade voor de deur, gaan we uit eten op het Eilandje of doen we iets cultureels in het historische stadshart. De familie mag oma altijd meenemen, ook voor een hele dag of overnachting, bijvoorbeeld met kerstavond. We moeten het alleen op tijd laten weten aan de verpleegkundigen.”

 

“De verpleging maakt over iedere bewoner een verslag die beschikbaar is voor de directrice. Zo kan zij meteen ingrijpen als dat nodig is, en is ze van alles op de hoogte wanneer iemand van de familie haar wil spreken. Want een persoonlijk gesprek is altijd en heel snel mogelijk. Ook dat geeft ons een fijn gevoel.”

 

“Sinds oma hier woont, is iedereen beter af. Allemaal opgelucht.”