Mandy, kleindochter van Jeanneke: "Iedereen is tevreden"

Jeanneke woont sinds kort in het woonzorgcentrum van Het Gouden Anker. Kleindochter Mandy is opgelucht om te zien dat Jeanneke zich volledig thuis voelt.

 

“Mijn oma gaf zelf aan dat ze wou verhuizen naar een woonzorgcentrum. We gingen samen op zoek en kwamen terecht bij Het Gouden Anker. Dat ze haar eigen meubels en foto’s mocht meenemen, gaf haar meteen een vertrouwd gevoel. Ook de familie was gerustgesteld. Gerust dat hier altijd iemand klaar staat wanneer oma valt, en omdat we weten dat ze hier goed én voldoende eet. Thuis kon ze niet makkelijk aan de koelkast en wat er in lag, was vaak over datum. 3 maanden na haar verhuis was ze al 6 kilo bijgekomen!”

 

“Oma is ook open gebloeid. Ze heeft veel sociaal contact. Iedere dag komt er iemand van de familie langs - ze heeft 3 dochters en een paar kleinkinderen - , maar ook met de andere bewoners kan ze het goed vinden. Ze is iedere dag bezig, of ze geniet op haar kamer van het uitzicht op de jachthaven. Oma kan uren naar de boten kijken, dat is haar geluk. Volgens mij staat haar tv nooit op.”

 

(Lees verder onder de afbeelding)

“Nu mijn oma hier woont, staat onze familie dichter bij elkaar."

Samen in beweging

"We eten en drinken regelmatig samen iets in de cafetaria. Vroeger, toen oma nog alleen op een appartement woonde, gingen we in shiften bij haar langs. We zagen elkaar nauwelijks en oma voelde zich tot last.”

“Wanneer ik oma kom bezoeken, doe ik graag mee met activiteiten zoals een quiz, dansen of zingen. Daarnaast mogen we oma ook altijd meenemen voor een daguitstap of overnachting. Dan gaan we kuieren over de promenade of doen we een culturele uitstap in het historische stadshart. Ook tijdens kerstavond mag oma mee naar huis. Zolang de verpleegkundigen op de hoogte zijn, is het oké!”

“De verpleging maakt voor elke bewoner een verslag op. Dit verslag is ook beschikbaar voor de directrice. Op die manier kan zij meteen ingrijpen als dat nodig is en is ze op de hoogte wanneer een familielid haar wil spreken. Een persoonlijk gesprek is altijd mogelijk. Ook dat geeft ons een fijn gevoel.”

 

“Sinds oma hier woont, is iedereen beter af. Allemaal opgelucht.”