“Ik werk als kapster in Sint-Jozef en heb thuis ook een kapsalon. Kiezen tussen de twee is onmogelijk! Ik kom hier heel graag omdat ik zoveel vriendschap van de bewoners terugkrijg. Mijn werk wordt ook echt door hen geapprecieerd. Ervoor zorgen dat iedereen het goed stelt hoort daar uiteraard bij.”

 

“In mijn kapsalon heb ik drie drogers, twee kapstoelen, één vaste en één losse wasbak. Die laatste is handig voor de mensen die niet uit hun rolstoel kunnen. Meestal wordt er een ‘permanent’ gevraagd, maar ook een brushing, kleuring of crèmebad behoren tot de mogelijkheden. Tijdens het kappen, praat ik met de bewoners over het weer en het eten. Of ze genieten in stilte, dat kan natuurlijk ook.

 

“Het kapsalon is drie dagen per week geopend en altijd volgeboekt! Ik ken de bewoners ondertussen en weet hoe ze hun coupe graag hebben. Een bezoek aan het kapsalon betalen ze via de maandelijkse factuur. De bewoners kunnen ook hun eigen kapper laten komen of zelf naar een kapsalon stappen. Iedereen is vrij!”