Update - 22/10/2020

De Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg besliste op 19 oktober 2020 om de tijdelijke maatregelen binnen de woonzorgcentra aan te passen aan de nationale richtlijnen van 16 oktober. Dat betekent dat bezoek mogelijk blijft voor elke bewoner, maar mits toepassing van een aantal richtlijnen.

Bezoek blijft mogelijk mits volgende nationaal bepaalde richtlijnen

 • het aantal verschillende bezoekers is beperkt tot maximum vier. Kijk voor het specifieke aantal bezoekers de individuele communicatie na vanuit het woonzorgcentrum.
 • Je maakt afspraken binnen familie welke verschillende personen op bezoek zullen komen de volgende periode
 • Zowel bezoeker als bewoner dragen tijdens ieder bezoekmoment verplicht een chirurgisch mondneusmasker.
 • We blijven vertrouwen op ieders correcte handhygiëne, afstand houden en registratie bij het binnenkomen en buitengaan in ons woonzorgcentrum.
 • Bezoek kan enkel plaatsvinden als bezoeker en bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoonden en in de afgelopen 14 dagen niet positief testten (bij het betreden van het woonzorgcentrum zal u daarom een verklaring op eer ondertekenen als u zich registreert).
 • De cafetaria's en Grand Café's zijn gesloten voor bezoek.
 • Vermijd a.u.b. het gebruik van onze sanitaire voorzieningen of het doen van onnodige verplaatsingen in het woonzorgcentrum. Begeef u daarom onmiddellijk naar de kamer. Bezoek in de gemeenschappelijke leefruimten op de afdeling is niet toegelaten.

Bedankt voor uw medewerking en verantwoordelijkheidszin!

Hoe zit het in 'mijn' woonzorgcentrum? Hierboven vindt u de algemene bezoekregeling voor onze woonzorgcentra binnen vzw Amate. Kijk voor meer details in de individuele communicatie die u vanuit het woonzorgcentrum ontvangt.

Openingsuren woonzorgcentra

 • Amandina: dagelijks tussen 8u30 en 20u
 • Sint Jozef Wuustwezel: dagelijks tussen 8u30 en 20u
 • Sint Jozef Lier: alleen bezoek op afspraak mogelijk
 • Onze Lieve Vrouw van Troost: dagelijks tussen 10u30 en 19u30
 • Het Gouden Anker: tijdelijke sluiting, vanaf maandag 26 oktober bezoek mogelijk alle dagen tussen 10 u en11u30 en tussen 13u30 en15u
 • Huizeke van Nazareth: maandag tot zaterdag tussen 14u en 16u15

Wonen en leven - bewoners

Ondertussen blijven wij onze dagelijkse werking aanhouden zodat de bewoners zoveel mogelijk kunnen wonen, leven en genieten zonder al te veel zorgen. Elke dag staat ons team klaar om samen met de bewoners allerlei activiteiten te ondernemen en de nodige sociale, veilige, contacten te onderhouden, binnen het woonzorgcentrum.

Bewoners kunnen buiten het woonzorgcentrum gaan als zij dit afspreken met de afdelingsverantwoordelijke of directie. Wij vragen bewoners en familie/vrienden om steeds een mondneusmasker te dragen, ook buiten het woonzorgcentrum, en de nodige afstand te houden van elkaar.                                                                                                               

Waar kan ik met mijn vragen terecht?

Bij vragen, opmerkingen of suggesties, neem gerust contact op met het woonzorgcentrum. Algemene informatie en update over de federale maatregelen: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Meer informatie en update over de specifieke maatregelen in de zorgsector: https://www.zorg-en-gezondheid.be/corona-richtlijnen-voor-zorgprofessionals