Bezoeken en ontmoeten in onze  woonzorgcentra 

Update 10 juni 2021

 

De Vlaamse Taskforce geeft vanaf 9 juni de woonzorgcentra een kader om de bewoners nog meer kansen te  bieden tot sociale  contacten met  familie en vrienden. 

 

Sinds woensdag 9 juni gelden de volgende  versoepelingen voor bezoek en ontmoetingen:

  • Het aantal nauwe contacten dat bij de bewoner op de kamer op bezoek kan komen, gaat van 2 naar 4 personen, met max. 2 personen tegelijk op de kamer indien deze tot hetzelfde huishouden behoren. Deze vier nauwe contacten kunnen tweewekelijks wisselen. Het is nog steeds aangeraden om hierbij een chirurgisch mondmasker te dragen. 
  • Onze Grand Café's zijn volledig geopend voor bewoners en bezoekers, op bijna alle campussen. Familie en bewoners krijgen een individuele  communicatie over de regeling ter plaatse.

Opgelet: Voor Sint-Jozef Wuustwezel en Amandina wachten we met deze extra versoepeling, in het kader van de verhuis. De huidige regeling (zoals gecommuniceerd begin mei) blijft geldig in beide woonzorgcentra tot nader bericht. 

 

Volgende versoepelingen blijven ook geldig:

  • een knuffelcontact kan de bewoner van een woonzorgcentrum ook thuis ontvangen in de eigen bubbel.
  • in open lucht is het toegelaten om met een beperkt aantal personen samen te komen, weliswaar op een veilige afstand. Dit naar analogie met wat voor elke burger geldt, en bepaald is in de interfederale richtlijnen. 
  • naast de 4 vaste knuffelcontacten, kunnen nog andere bezoekers op bezoek komen of een uitstap maken met de bewoner, op voorwaarde dat ze een chirurgisch mondneusmasker dragen en afstand houden. Ook baby's en kinderen ouder dan 12 jaar, die een mondneusmasker dragen, kunnen mee op bezoek komen. Het aantal toegelaten bezoekers op de kamer kan verschillen per woonzorgcentrum. Lees hiervoor de individuele communicatie van het woonzorgcentrum. 
  • In de living van de leefgroep kunnen we jammer genoeg nog geen bezoek toelaten.

Ieder woonzorgcentrum communiceert meer details over hoe de organisatie van deze ontmoetingen concreet verloopt.

 

Graag maken wij u nogmaals attent op de blijvende registratie en hygiënemaatregelen:

  • We blijven vertrouwen op ieders correcte handhygiëne, afstand houden en registratie bij het binnenkomen en buitengaan in ons woonzorgcentrum.
  • We verwelkomen u graag als u en de bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoonden en in de afgelopen 14 dagen niet positief testten (verklaring op eer). 
  • Vermijd a.u.b. het gebruik van onze sanitaire voorzieningen of het doen van onnodige verplaatsingen in het woonzorgcentrum. Begeef u daarom onmiddellijk naar de kamer. Bezoek in de gemeenschappelijke leefruimten op de afdeling is niet toegelaten.

 

Openingsuren woonzorgcentra

 

Waar kan ik met mijn vragen terecht?

Bij vragen, opmerkingen of suggesties, neem gerust contact op met het woonzorgcentrum. Algemene informatie en update over de federale maatregelen:https://www.info-coronavirus.be/nl/

Meer informatie en update over de specifieke maatregelen in de zorgsector:https://www.zorg-en-gezondheid.be/corona-richtlijnen-voor-zorgprofessionals