Vroegtijdige zorgplanning

“Passende aandacht en adequate zorg rondom het levenseinde.”

Omdat passende aandacht rondom het levenseinde zo belangrijk is, worden bewoner en familieleden tussen 3 en 6 maanden na de verhuis uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dat gesprek wordt er gesproken over beslissingen die wij moeten nemen op het moment dat het levenseinde nabij is of in het geval dat de bewoner niet meer in staat is zijn voorkeuren te uiten. Dit noemen we vroegtijdige zorgplanning.

De bewoner, bijgestaan door familieleden of vertegenwoordiger, krijgt uitleg over de aandacht die binnen de groep Amate wordt geschonken aan de specifieke behoeften op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak wanneer de laatste levensfase intreedt.

Vroegtijdige zorgplanning bevat de volgende aspecten: aanstellen van een vertrouwenspersoon en vertegenwoordiger, nagaan van wilsbeschikking en niet behandelingsbeslissing, gewenste palliatieve en terminale zorg, eventuele vraag naar euthanasie.

Vroegtijdige zorgplanning is gericht op het bijdragen van levenskwaliteit. Er wordt een evenwicht gezocht tussen de wensen van de bewoner, de vakkennis van de zorgverlener en het correct juridisch handelen.

Deze afspraken worden vastgelegd in een zorgplan. Een evaluatie en bijsturing van deze afspraken zullen op regelmatige tijdstippen gebeuren. De bewoner en zijn familie behouden in alle gevallen de controle.

Heb je nog vragen over de vroegtijdige zorgplanning? Contacteer gerust één van onze woonzorgcentra. We helpen je graag verder.

Amandina (Wuustwezel)
info.amandina@amate.be

Het Gouden Anker (Antwerpen)
info.goudenanker@amate.be

Huizeken van Nazareth (Antwerpen)
info.hvnazareth@amate.be

Onze Lieve Vrouw van Troost (Zandhoven)
info.olvvantroost@amate.be

Sint-Jozef (Lier)
info.stjozef@amate.be

Sint-Jozef (Wuustwezel)
info@wzcsintjozef.net