Wonen in Sint-Jozef in Lier

Het woonzorgcentrum Sint- Jozef beschikt over 150 kamers voor zorgbehoevende bewoners en personen met dementie. Er zijn 10 kamers voor kortverblijf (minimum verblijf 1 week) en 48 assistentiewoningen.

Het woonzorgcentrum Sint- Jozef ligt centraal aan de Sint- Gummaruskerk op wandelafstand van de Vesten, het Zimmerplein en de Grote Markt. Ideale uitvalsbasis dus voor een wandeling door de stad, een bezoek aan een museum of terrasje.

Woonzorgcentrum: de kamers 

De kamers (ook die voor kortverblijf) zijn verdeeld over zes afdelingen. Zij vormen het hart van de campus. Elke kamer is zo ingericht dat wonen en zorg er op een aangename, handige en discrete manier samengaan.

Een individueel oproepsysteem garandeert een snelle tussenkomst van zorgpersoneel of verpleegkundigen. Op iedere afdeling is er een goed uitgeruste centrale badkamer waar de bewoner in alle rust kan baden.

Alle kamers zijn uitgerust met een tafel, stoel, zetel, kledingkast, een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed met Tempur-matras en bijhorend nachtkastje. De aparte kleine badkamer is uitgerust met een toilet en lavabo.

Elke bewoner creëert zijn eigen herkenbare huiselijke sfeer door eigen meubels of spullen mee te brengen naar zijn kamer (oppervlakte van ongeveer 24 m2.)

Koppels kunnen kiezen voor twee individuele kamers, maar er zijn natuurlijk ook tweepersoonskamers. Die hebben een oppervlakte van ongeveer 35 m2 en in vergelijking tot een éénpersoonskamer hebben ze een grotere, aangepaste badkamer. Zeven van deze kamers worden als luxe-éénpersoonskamer verhuurd.

Personen met dementie kunnen terecht in twee gespecialiseerde afdelingen, die specifiek beveiligd zijn met onder andere cijfercodes aan de buitendeuren. Ook is er een oproepsysteem met dwaaldetectie. De bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke badkamer met hoog- laag ligbad en zitdouche. Bewoners kunnen zich vrij binnen de afdeling bewegen maar kunnen niet zonder begeleiding naar buiten.

tarieven

Woonzorgcentrum: de assistentiewoningen van "De Zilveren Knoop"

Residentie “De Zilveren Knoop” telt 48 ingerichte assistentiewoningen (maximaal 2 bewoners en met een oppervlakte van 50m2), met zicht op de mooie binnentuin of op de vesten van Lier.

Bewoners van een assistentiewoning wonen zelfstandig, maar mocht de zelfredzaamheid na een tijd afnemen en er bijkomende ondersteuning nodig zijn, kan die geboden worden vanuit ons ruim aanbod.

Een kleine inkomhal, een woonkamer met open keuken, één slaapkamer, een badkamer met toilet, lavabo en douche en een bergingskast zijn standaard in elke woning die de bewoners met hun vertrouwde meubels kunnen omvormen tot hun eigen warme thuis.

Bewoners kunnen een overdekte staanplaats huren voor hun wagen. Ook is er een wassalon aanwezig met strijkplank.

Elke woning heeft mogelijkheid tot aansluiting van telefoon, televisie, internet en een individueel oproepsysteem zodat in noodomstandigheden snel hulp kan geboden worden vanuit het woonzorgcentrum.

De assistentiewoningen zijn verdeeld over twee gebouwen. Ze hebben een aparte ingang en er zijn twee aparte gemeenschappelijke polyvalente ruimten waar men elkaar kan opzoeken.

tarieven

Dienstverlening 

Het multidisciplinair team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten staat dag en nacht klaar voor alle bewoners. Zij voeren zorgvuldig en gedreven het persoonlijk zorgplan uit dat op basis van de noden en vooral wensen van de bewoners wordt opgesteld. Zo wordt ieders behoud van zelfstandigheid nagestreefd.

Net omdat wij je de tijd willen gunnen van het leven te genieten bieden wij alle bewoners dagelijks handige diensten aan, zoals schoonmaak, technische ondersteuning en lekkere in huis bereide maaltijden.

Maaltijden

We serveren een seizoensgebonden vers menu en passen de voeding aan de individuele voorkeuren en medische voorschriften (diabetes, slikproblemen (gemalen voeding) – vloeibare voeding – sondevoeding) aan van elke bewoner.

Cafetaria

Het woonzorgcentrum Sint- Jozef beschikt over een mooi ingerichte cafetaria die alle dagen geopend is tussen 14.00 en 17.00 uur. De bewoners en hun familie kunnen er elke dag aangenaam verpozen bij een versnapering en drankje. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. (Betalen kan cash, met een bonnetje of via facturatie)

In de zomer kunnen onze bezoekers en bewoners genieten van een verzorgd dorpsplein en twee mooi aangelegde tuinen. Omdat onze binnentuin helemaal afgesloten is, kunnen alle bewoners er op een veilige manier gebruik van maken.

Aanvullend aan de dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur wordt voor onze bewoners een kapsalon (geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag – betaling via facturatie) en pedicure (op afspraak) voorzien. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

Kortom, Sint-Jozef biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.


Animatie en Activiteiten

Dagelijks organiseren wij gevarieerde activiteiten voor de bewoners gemodelleerd naar hun interesses. Samen boeiende, leerrijke of gewoon ontspannende dingen doen en genieten van een leuke tijd, daar ben je immers nooit te oud voor. Sociale contacten bevorderen bovendien het ‘thuis’gevoel.

Vaste weekactiviteiten zijn bingo, zitgym, kook-workshops en de viering van de jarigen. Ook bijzonder geliefd zijn de familieactiviteiten zoals een wandeling of een optreden van kleuters, muzikanten, zangkoor…

Via de populaire maandelijkse huiskrant blijven de bewoners en hun familie op de hoogte van de laatste nieuwtjes en welke speciale maandactiviteiten er op het programma staan… en hoe elke feestdag ook echt weer een feestelijke dag wordt.

Vrijwilligers

Vandaag de dag ondersteunt een groep van maar liefst een 50-tal vrijwilligers ons team in het runnen van de cafetaria en de bibliotheek, het begeleiden van activiteiten en uitstappen en door te assisteren bij maaltijden.

Maar misschien nog belangrijker zijn de vrijwilligers als sociale schakel. Een gezellige babbel doen en een luisterend oor aanbieden… het kost niets, maar het is wel goud waard voor onze bewoners. Daarom koesteren we onze vrijwilligerswerking (gecoördineerd en begeleid door het team “Animatie”).

Tevredenheid bewoners

Tweejaarlijks organiseert Amate een tevredenheidsonderzoek onder de bewoners en familieleden i.s.m. BING Research, een extern onderzoeksbureau. 
Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten van 2018 voor Sint-Jozef, te Lier. Meer details over de resultaten van dit onderzoek kan u terugvinden op pagina 25 van ons jaarverslag 2018.

 

Bezoekuren & bereikbaarheid

Er zijn geen bezoekuren. We zijn een open huis, iedereen is altijd welkom!
Bekijk onze adresgegevens.