Pastorale dienst

Onze pastorale dienst staat ter beschikking van alle bewoners en richt zich op een ander aspect van zorgverlening, namelijk de pastorale zorg.

In de pastorale kring wordt er ruimte en tijd gemaakt voor een vertrouwensgesprek, waarbij er openlijk gepraat kan worden over het leven, keuzes die gemaakt werden, relaties met anderen enzovoort. De pastor is er vanuit christelijke invalshoek, maar heeft aandacht en respect voor ieders spirituele en levensbeschouwelijke overtuiging of achtergrond. Levensvragen heeft tenslotte iedereen.

De bewoners hebben de mogelijkheid om maandelijks de eucharistieviering bij te wonen in onze polyvalente ruimte. Tijdens de eucharistie wordt de communie met passende eerbied gedragen naar de bewoners die dat wensen. Ook voor het sacrament van de ziekenzegen of -zalving kunnen de bewoners hier terecht.

Onze bewoners kunnen steeds naar een pastor vragen. Vaak worden bewoners geconfronteerd met levensbeschouwelijke vragen. Dan is het goed om te weten dat de pastor een luisterend oor kan bieden aan wie er nood aan heeft.

Wens je meer informatie over onze pastorale diensten? Contacteer gerust één van onze woonzorgcentra. We helpen je graag verder.

Amandina (Wuustwezel)
info.amandina@amate.be

Het Gouden Anker (Antwerpen)
info.goudenanker@amate.be

Huizeken van Nazareth (Antwerpen)
info.hvnazareth@amate.be

Onze Lieve Vrouw van Troost (Zandhoven)
info.olvvantroost@amate.be

Sint-Jozef (Lier)
info.stjozef@amate.be

Sint-Jozef (Wuustwezel)
info@wzcsintjozef.net