Palliatieve zorg

Wanneer je ongeneeslijk ziek bent en een beperkte levensverwachting hebt, streven we naar een aangepaste actieve totaalzorg.

Deze warme zorg is erop gericht om het comfort, alsook het fysisch, psychisch, sociaal en spiritueel welbevinden van jou en je dichte omgeving te behouden.

De aandacht gaat naar comfortzorg, pijn- en symptoomcontrole, de ziektebeleving van de bewoner en zijn omgeving, alsook naar de sociale relaties en de levensbeschouwelijke zingeving.

Aan deze vier domeinen van het menselijk bestaan besteden we evenwaardig veel aandacht. De levenskwaliteit voor de bewoner en zijn naasten staat centraal, zodat deze levensfase op een humane wijze kan verlopen.

Bij de palliatieve zorg houden we rekening met de afspraken die werden gemaakt tijdens de vroegtijdige zorgplanning. Wij bieden je ook de mogelijkheid beroep te doen op onze pastorale of andere levensbeschouwelijke diensten. Om de beste zorgen te kunnen bieden, is het heel belangrijk dat er, naast een vroegtijdige zorgplanning, een palliatief dossier wordt opgesteld dat regelmatig kan worden aangepast.

De palliatieve zorg kan overal gegeven worden. Wij houden rekening met de vraag: waar wil de persoon in kwestie sterven? Veel mensen kiezen om in hun vertrouwde omgeving te blijven, namelijk het woonzorgcentrum. Waar er een klimaat heerst van geborgenheid en nabijheid die de bewoner en zijn familie toelaat deze laatste fase samen te dragen. In ieder woonzorgcentrum is een palliatief team aanwezig.

Het is niet eenvoudig om alle aspecten van de palliatieve zorg in een pagina neer te pennen. Contacteer gerust één van onze woonzorgcentra als je nog specifieke vragen hebt hierover. We helpen je graag verder.

Amandina (Wuustwezel)
info.amandina@amate.be

Het Gouden Anker (Antwerpen)
info.goudenanker@amate.be

Huizeken van Nazareth (Antwerpen)
info.hvnazareth@amate.be

Onze Lieve Vrouw van Troost (Zandhoven)
info.olvvantroost@amate.be

Sint-Jozef (Lier)
info.stjozef@amate.be

Sint-Jozef (Wuustwezel)
info@wzcsintjozef.net