Wonen in Onze Lieve Vrouw van Troost in Zandhoven

Ons woonzorgcentrum beschikt over 77 assistentiewoningen en 83 kamers. 

Onze Lieve Vrouw van Troost is landelijk gelegen, maar toch nabij het centrum van Zandhoven. Een warme thuis in een groen kader, voor wie wil vertoeven in een oase van rust. 

Woonzorgcentrum: de kamers 

De 83 ingerichte éénpersoonskamers zijn verdeeld over drie afdelingen. Elke kamer is zo ingericht dat aangenaam wonen en goede zorg hand in hand in elkaar gaan. Op iedere afdeling vind je een grote centrale badkamer waar je in alle rust kan baden.

Alle kamers zijn uitgerust met een tafel, stoelen, een relaxzetel, kledingkast, zonnewering, een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed met ergonomische of alternerende matras en bijhorend nachtkastje. De aparte kleine badkamer is uitgerust met een toilet en lavabo. Een koelkast kan je optioneel verkrijgen. Omdat wij een huiselijke sfeer heel belangrijk vinden kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden om uw persoonlijke meubels of spullen mee te nemen. 

Personen met dementie kunnen terecht in een gespecialiseerde beschermde afdeling. Onze afdeling heeft een afgesloten binnentuin zodat onze bewoners toch hun vrijheid kunnen behouden. 

Tarieven

Woonzorgcentrum: de assistentiewoningen van “Huis Den Troost”

Onze Lieve Vrouw van Troost telt 77 assistentiewoningen, verdeeld over vier gebouwen. Deze woningen liggen vlak bij het woonzorgcentrum. Onze flats hebben een oppervlakte tussen 53 en 99m² en zicht op de groene omgeving.

 

De ruimtes worden voor u geschilderd. Iedere woning (flat) beschikt over: 

  • individueel oproepsysteem
  • inkomhal, woonkamer met open en ingerichte keuken, bergingkast, slaapkamer en badkamer met toilet, lavabo en douche
  • TV- en telefoonaansluiting, internetaansluiting
  • aansluiting voor wasmachine en condensatiedroogkast

 

Tarieven

Maaltijden

Wat staat er zoal op het menu? 

Chef-kok Emir aan het woord:

‘We werken met vier cyclussen: lente, zomer, herfst en winter. Af en toe brengen we wijzigingen aan, bijvoorbeeld om nieuwe producten te testen of omdat bepaalde seizoensproducten goedkoop zijn.’

‘De medewerkers zijn goed op de hoogte van de bewonersvoorkeuren voor voedselstructuur,’ zegt Emir. ‘Moet het vlees gesneden of gemixt zijn bijvoorbeeld? Nogal wat bewoners hebben immers kauw- of slikproblemen. Daarom ben ik heel opgetogen over een nieuwe reeks producten op de markt: ‘nostalgische’ smaken als citroentaart en hazelnoot, maar dan onder de vorm van crèmes.’

Een ander aandachtspunt voor Emir en zijn team is gewichtsverlies bij bewoners. ‘De eerste reflex van de dokter is vaak om een bijvoeding voor te schrijven. Toch denk ik dat we ook vanuit de keuken veel goede zorgen kunnen bieden door het verrijken van voeding.’

Emir en het keukenteam proberen de bewoners op verschillende manieren te verwennen: ‘Om te beginnen maken we het beste van de drie dagdagelijkse maaltijden. Mensen onderschatten soms hoe sterk de bewoners daar naar uitkijken. En dan zijn er de extraatjes: samen met de bewoners pannenkoeken bakken, verse aardbeien serveren in juni, de jaarlijkse grote barbecue en het kerstfeest met aangepast menu.’

In ons woonzorgcentrum worden alle maaltijden klaargemaakt in een centrale keuken door een deskundig team van koks en keukenmedewerkers.

Wij brengen het eten in verwarmde bakken naar boven en daar serveren we het ter plekke op borden. Voor sommige bewoners op de kamers, voor andere in de eetzaal. In de eetzaal besteden we ook aandacht aan een mooi gedekte tafel.

Cafetaria

Het woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw van Troost beschikt over een mooi ingerichte cafetaria die alle dagen geopend is tussen 14.00 en 16.30 uur. De bewoners en hun familie kunnen er elke dag aangenaam verpozen bij een hapje en drankje. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd.

Het kapsalon

Het kapsalon is steeds open van dinsdag tot en met zaterdagvoormiddag. Ook pedicure is mogelijk op afspraak. 

Kortom, Onze Lieve Vrouw van Troost biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.

Animatie en Activiteiten

Dagelijks organiseren wij gevarieerde activiteiten gemodelleerd naar de interesses van al onze bewoners. Animatie en activering gaan hand in hand in Onze Lieve Vrouw van Troost.

Samen boeiende, leerrijke of gewoon leuke dingen doen en genieten van een leuke tijd, daar ben je immers nooit te oud voor. Sociale contacten bevorderen bovendien het ‘thuis’gevoel.

Er zijn vaste weekactiviteiten en jaarlijkse uitstappen en op speciale dagen zorgen we dan ook voor speciale activiteiten. Ook bijzonder geliefd zijn de familieactiviteiten, BBQ, avondoptredens… Via de populaire maandelijkse huiskrant blijven de bewoners en hun familie op de hoogte van de laatste nieuwtjes en welke speciale activiteiten er op het programma staan… en hoe elke feestdag ook echt weer een feestelijke dag wordt.

Zo proberen we de bewoners niet alleen plezier, maar ook een stem te geven binnen een warme, veilige en huiselijke sfeer.

Vrijwilligers

Vandaag de dag ondersteunt een groep van maar liefst een 40-tal vrijwilligers ons team in het runnen van de cafetaria, het begeleiden van activiteiten en uitstappen.

Maar misschien nog belangrijker zijn de vrijwilligers als sociale schakel. Een gezellige babbel doen en een luisterend oor aanbieden… het kost niets, maar het is wel goud waard voor onze bewoners. Daarom koesteren we onze vrijwilligerswerking (gecoördineerd en begeleid door het team “Animatie”). Van harte bedankt!

Angèle is één van onze vele vrijwilligers die ondertussen met enkele tussenpozen al meer dan twintig jaar op de teller heeft staan. Lees het korte interview! 

Tevredenheid bewoners

Tweejaarlijks organiseert Amate een tevredenheidsonderzoek onder de bewoners en familieleden i.s.m. BING Research, een extern onderzoeksbureau. 
Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten van 2018 voor Onze-Lieve-Vrouw van Troost, te Zandhoven. Meer details over de resultaten van dit onderzoek kan u terugvinden op pagina 25 van ons jaarverslag 2018.

 

Bezoekuren & bereikbaarheid

Er zijn geen bezoekuren. We zijn een open huis, iedereen is altijd welkom!
Bekijk onze adresgegevens.