Kim & Jill: onthaal en administratie 

 

‘Wij willen mensen goede en snelle oplossingen bieden’

Voor veel mensen verloopt het eerste contact met Onze Lieve Vrouw van Troost via Kim en Jill: ‘Als eerste aanspreekpunt proberen wij voor de bewoners en de familie vooral het vertrouwde en het huiselijke uit te stralen,’ zegt Jill daarover. ‘Dat is hier altijd al de cultuur geweest, zoals in een klein dorpje waar iedereen elkaar kent.’ ‘Efficiëntie en vriendelijkheid vinden we daarbij heel belangrijk,’ vult Kim aan.

Passages

Wie komt er zoal langs op een dag? ‘Dat gaat van bewoners en mensen met een infovraag over opname tot familieleden van bewoners. En leveranciers natuurlijk.’ Want in het centrum wordt behoorlijk wat geleverd: ‘de was, het eten voor de keuken, onderhoudsproducten, incontinentiemateriaal, bureaumateriaal, enzovoort,’ somt Kim op.

Ook bewoners passeren graag bij het onthaal: ‘Sommige zelfs dagelijks, met een vraag of voor een babbeltje. Zo creëer je echt een band,’ zegt Kim. Geanimeerd vertellen ze over een bewoonster die dagelijks iets uit de actualiteit komt vertellen. ‘Ze haalt ook de kranten op – en dat zijn er heel wat – en bezorgt ze vervolgens op de kamers. Zij kent iedereen, van binnen én buiten het centrum. Toen ze onlangs een aantal dagen ziek was, viel dat iedereen onmiddellijk op.’

Met hart en ziel

Niet alleen voor onthaal, maar ook voor administratie van opnames en personeel zijn Kim en Jill verantwoordelijk. ‘Voor de opname maak ik de contacten op, regel ik de maaltijden en speel ik informatie door naar de verpleging,’ zegt Jill. Kim volgt dan weer de personeelsdossiers op, ‘waaronder verloning, ouderschapsverlof, klein verlet en ziekte.’

Dat doen ze allemaal met veel enthousiasme. ‘Hier denkt iedereen mee in functie van het geheel. Initiatief nemen en oplossingen zoeken zijn aan de orde van de dag,’ zeggen ze. ‘Stel dat een bewoner komt melden dat zijn bestelling van het water nog niet aangekomen is. Dan bel ik even naar de keuken om alvast een fles te bezorgen. Met zulke kleine dingen en praktische oplossingen proberen ook wij mee zorg te dragen voor de bewoners,’ besluit Jill. 

 

Contacteer ons