KLIK HIER EN ONTDEK ONS NIEUW AANBOD!

17 rusthuisappartementen met aparte zorgkamerWonen in het Huizeken van Nazareth in Antwerpen

Het woonzorgcentrum Huizeken van Nazareth biedt plaats aan 120 zorgbehoevende bewoners en beschikt over 28 assistentiewoningen.
Uniek zijn de 17 nieuwe rusthuisappartementen met een aparte zorgkamer.

Het Huizeken van Nazareth ligt in het centrum van Antwerpen met de historische binnenstad met de Schelde, Groenplaats, kathedraal en de voornaamste winkelstraten als buren.

Het woonzorgcentrum ligt aan het nieuw aangelegde Bogaardeplein (aan de Nationalestraat). Ideale uitvalsbasis voor een wandeling door de stad, een bezoek aan een museum of om vlakbij een terrasje te doen.

Woonzorgcentrum: de kamers

De kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen en vormen het hart van de campus. Elke kamer is zo ingericht dat wonen en zorg er op een aangename, handige en discrete manier kunnen samengaan.

Een individueel oproepsysteem garandeert een snelle tussenkomst van zorgpersoneel of verpleegkundigen. Op iedere afdeling vind je een goed uitgeruste centrale badkamer waar je als bewoner in alle rust kan baden.

Alle kamers zijn uitgerust met een tafel, stoel, zetel, kledingkast, een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed met Tempur-matras en bijhorend nachtkastje. De aparte kleine badkamer is uitgerust met een toilet en lavabo.

Als bewoner kan je je eigen herkenbare huiselijke sfeer creëren door een aantal persoonlijke meubels of spullen mee te verhuizen naar je kamer (oppervlakte van ongeveer 20 m2.)

Recent zijn ook enkele éénpersoons comfortkamers toegevoegd met een oppervlakte van ongeveer 26 m2. Deze kamers zijn net zoals de andere éénpersoonskamers ingericht, maar beschikken over een grotere, aangepaste badkamer met individuele inloopdouche.

Personen met dementie kunnen terecht op een gespecialiseerde afdeling, die specifiek beveiligd is met cijfercodes aan de buitendeuren. De bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke badkamer met hoog- laag ligbad en zitdouche. Bewoners kunnen zich vrij binnen de afdeling bewegen maar kunnen niet zonder begeleiding naar buiten.

tarieven 

Woonzorgcentrum: de unieke rusthuisappartementen

Huizeken van Nazareth beschikt over 17 rusthuisappartementen.
Een rusthuisappartement is een uniek concept: het is een modern appartement met een zorgkamer, vergelijkbaar met een rusthuiskamer.
De zorgkamer heeft - al dan niet - een aparte toegang naar het woonzorgcentrum, zodat zorgverleners discreet de zorgbehoevende bewoner de nodige zorg kunnen verlenen. De inwonende partner, mantelzorger of bezoekers op het appartement kunnen hun activiteiten rustig verderzetten.

Er zijn rusthuisappartementen met één slaapkamer (zorgkamer) of met twee slaapkamers (zorgkamer en gewone kamer).
Partner en/of mantelzorger kunnen comfortabel overnachten.
Elk rusthuisappartement, met een oppervlakte tussen 40m2 en 50m2, heeft een inkomhal, een mooie woonruimte met open, ingerichte keuken, een badkamer met toilet, lavabo en douche, een zorgkamer en eventueel een extra slaapkamer.
De ruimtes worden voor u geschilderd. U richt de ruimtes persoonlijk in met eigen meubilair.

De zorgkamer beschikt over een aangepast rusthuisbed, kleerkast, nachtkastje, tafel, zetel, stoel, verlichting en een oproepsysteem.
Verder beschikt ieder rusthuisappartement over een tv- en telefoonaansluiting, internetaansluiting, een berging, een parlofoon, aansluiting voor wasmachine en condensatiedroogkast, aangepaste glas- en overgordijnen.

tarieven 

Woonzorgcentrum: de assistentiewoningen van residenties Rubens en Van Dijck

De residenties Rubens en Van Dijck tellen 28 ingerichte assistentiewoningen (met een oppervlakte tussen 40 en 80m2), met mogelijkheid tot assistentie en zicht op de mooie binnentuin of de gezellige drukte van de Sint-Antoniusstraat of Sleutelstraat.

Een kleine inkomhal, een woonkamer met open keuken, één slaapkamer, een badkamer met toilet, lavabo en douche en een bergingskast zijn standaard in elke woning die je als bewoner met je eigen vertrouwde meubels kan omvormen tot je eigen warme thuis.

Bewoners van een assistentiewoning wonen zelfstandig maar mocht de zelfredzaamheid na een tijd afnemen en er bijkomende ondersteuning nodig is, kan die geboden worden vanuit ons ruim aanbod.

Bewoners kunnen een overdekte staanplaats huren voor hun wagen. Ook is er een wassalon met strijkplank aanwezig.

Elke woning beschikt ook over telefoon, televisie, internet en een individueel oproepsysteem zodat in noodomstandigheden snel hulp kan geboden worden vanuit het woonzorgcentrum.

De bewoners van de assistentiewoningen kunnen lunchen en dineren in het Grand Café.

Interesse in een assistentiewoning? ... 
neem dan contact op met het onthaal: info.hvnazareth@amate.be en/of met de sociale dienst: eva.becquaert@amate.be - tel. 03/224 02 50

 

tarieven 

Dienstverlening

Het multidisciplinair team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten staat dag en nacht klaar voor alle bewoners. Zij voeren zorgvuldig en gedreven het persoonlijk zorgplan uit dat op basis van de noden en vooral wensen van de bewoners wordt opgesteld. Zo wordt ieders behoud van zelfstandigheid nagestreefd.

Net omdat wij je de tijd willen gunnen van het leven te genieten bieden wij alle bewoners dagelijks handige diensten aan, zoals schoonmaak, technische ondersteuning en lekkere in huis bereide maaltijden.

Maaltijden

We serveren een seizoensgebonden vers menu en passen de voeding aan de individuele voorkeuren en medische voorschriften (diabetes, slikproblemen (gemalen voeding) – vloeibare voeding – sondevoeding) aan van elke bewoner.

Grand Café

Het gezellig ingerichte, compleet vernieuwde, Grand Café vormt het hart van het Huizeken van Nazareth.
In een gemoedelijke sfeer ontmoet u er medebewoners, vrienden en familie.
U kan er aangenaam verpozen met een hapje, drankje en dagverse gerechten uit eigen keuken.
Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd.
Het Grand Café is door onze vrijwilligers alle dagen geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur.

In de zomer kunnen onze bezoekers en bewoners genieten van ons verzorgd tuinterras en binnentuin in bloei.
Omdat onze binnentuin helemaal afgesloten is, kunnen alle bewoners er op een veilige manier gebruik van maken.

Aanvullend aan de dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur wordt voor onze bewoners een kapsalon en pedicure voorzien (volgens openingsuren). De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

Kortom, het Huizeken van Nazareth biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.

Animatie en Activiteiten

Dagelijks organiseren wij gevarieerde activiteiten gemodelleerd naar de interesses van al onze bewoners. Samen boeiende, leerrijke of gewoon ontspannende dingen doen en (samen met vrienden en familie) genieten van een leuke tijd, daar ben je immers nooit te oud voor.

Via de populaire huiskrant vernemen de bewoners en hun familie de laatste nieuwtjes en welke speciale maandactiviteiten er op het programma staan… en hoe elke feestdag ook echt weer een feestelijke dag wordt.

Vrijwilligers

Vandaag ondersteunt een groep van maar liefst een 30-tal vrijwilligers ons team. De vrijwilligers runnen de cafetaria en de bibliotheek. Ook begeleiden zij mee activiteiten, uitstappen en assisteren ze bij maaltijden.

Maar misschien nog belangrijker zijn de vrijwilligers als sociale schakel. Een gezellige babbel doen en een luisterend oor aanbieden… het kost niets, maar het is wel goud waard voor onze bewoners. Daarom koesteren we onze vrijwilligerswerking (gecoördineerd en begeleid door het team “Animatie”). Van harte bedankt!

Tevredenheid bewoners

Tweejaarlijks organiseert Amate een tevredenheidsonderzoek onder de bewoners en familieleden i.s.m. BING Research, een extern onderzoeksbureau. 
Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten van 2018 voor Huizeken van Nazareth, te Antwerpen. Meer details over de resultaten van dit onderzoek kan u terugvinden op pagina 25 van ons jaarverslag 2018.

 

Bezoekuren & bereikbaarheid

Er zijn geen bezoekuren. We zijn een open huis, iedereen is altijd welkom!
Bekijk onze adresgegevens.