Wonen in Het Gouden Anker op het Antwerpse Eilandje

Het woonzorgcentrum Het Gouden Anker biedt plaats aan 90 zorgbehoevende bewoners en beschikt over 23 assistentiewoningen.

Het mooie moderne gebouw van Het Gouden Anker met haar ruime, gezellige en lichte wooneenheden ligt op het Eilandje aan het Kempisch dok, op wandelafstand van het MAS, het Ballet van Vlaanderen, de Leien en de Schelde. De bushalte bevindt zich daarenboven vlak bij de ingang.

Woonzorgcentrum: de kamers

De 90 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen. Zij vormen het hart van de campus. Elke kamer is zo ingericht dat wonen en zorg er op een aangename, handige en discrete manier samengaan.

Een individueel oproepsysteem garandeert een snelle tussenkomst van zorgpersoneel of verpleegkundigen. Op iedere afdeling is er een goed uitgeruste centrale badkamer waar de bewoner in alle rust kan baden.

Alle kamers zijn uitgerust met een tafel, stoel, zetel, voetbank, kledingkast, bed met tempur matras en bijhorend nachtkastje. De aparte kleine badkamer is uitgerust met een toilet, douche en lavabo.

Elke bewoner creëert zijn eigen herkenbare huiselijke sfeer door eigen meubels of spullen mee te brengen naar zijn kamer (oppervlakte van ongeveer 28 m².) Koppels kunnen kiezen voor twee individuele kamers. Elke afdeling heeft een eetzaal.

Personen met dementie kunnen terecht in een gespecialiseerde afdeling, die specifiek beveiligd is met onder andere cijfercodes aan de buitendeuren. De bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke badkamer met hoog- laag ligbad en zitdouche. Bewoners kunnen zich vrij binnen de afdeling bewegen, maar kunnen niet zonder begeleiding naar buiten.

tarieven

Woonzorgcentrum: de assistentiewoningen

Op het gelijkvloers en de bovenste verdieping beschikt Het Gouden Anker over 23 ingerichte assistentiewoningen. Naargelang de grootte (tussen 65 en 80 m²) beschikken ze over één of twee slaapkamers. Bewoners kunnen een garage huren.

Bewoners van een assistentiewoning wonen zelfstandig, maar mocht de zelfredzaamheid na een tijd afnemen en er bijkomende ondersteuning nodig zijn, kan die geboden worden vanuit ons ruim aanbod.

Een kleine inkomhal, een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer met toilet, lavabo en douche en een bergingskast zijn standaard in elke woning die de bewoners met hun eigen vertrouwde meubels kunnen omvormen tot hun eigen warme thuis. Afhankelijk van het type flat is er ook een terras.

Elke woning beschikt over een telefoon-, televisie- en internetaansluiting en een individueel oproepsysteem zodat in noodomstandigheden snel hulp kan geboden worden vanuit het woonzorgcentrum.

De assistentiewoningen hebben een aparte ingang en er is een restaurant waar familieleden mee van de maaltijd kunnen genieten. Met zicht op de Antwerpse binnenstad of de jachthaven vind je hier de gezellige rust die je zoekt.

tarieven

Dienstverlening

Het multidisciplinair team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten staat dag en nacht klaar voor alle bewoners. Zij voeren zorgvuldig en gedreven het persoonlijk zorgplan uit dat op basis van de noden en vooral wensen van de bewoners wordt opgesteld. Zo wordt ieders behoud van zelfstandigheid nagestreefd.

Net omdat wij je de tijd willen gunnen van het leven te genieten bieden wij alle bewoners dagelijks handige diensten aan, zoals schoonmaak, technische ondersteuning en lekkere in huis bereide maaltijden.

Maaltijden

Boodschappen doen en koken kunnen een heel karwei worden. Echter, gezonde, evenwichtige voeding is essentieel om in goede conditie te blijven. Het Gouden Anker biedt je de oplossing: maaltijden op de flats!

Geniet van de lekkere dagschotel - traditioneel bereid onder deskundig toezicht van een professioneel team – bestaande uit een lekker warm soepje, een hoofdschotel en een nagerecht. 

We serveren een in huis bereid seizoensgebonden vers menu en passen de voeding aan de individuele voorkeuren en medische voorschriften (diabetes, slikproblemen (gemalen voeding) – vloeibare voeding – sondevoeding) aan van elke bewoner.

Extra genieten is het van streekgerechten, de mogelijkheid tot roomservice (in samenspraak met directie) of het ruime assortiment verschillende broodsoorten.

Grand Café

Het gezellig ingerichte Grand Café vormt het hart van Het Gouden Anker (alle dagen geopend van 14.00 tot 16.00 uur).
De bewoners, hun familie en vrienden kunnen er elke dag aangenaam verpozen bij een hapje en drankje.

Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Eén dag per week verwennen we je graag met iets lekkers tijdens een smulnamiddag.

In de zomer kunnen onze bezoekers en bewoners genieten van een verzorgd tuinterras en binnentuin in bloei. Omdat onze binnentuin helemaal afgesloten is, kunnen alle bewoners er op een veilige manier gebruik van maken.

Aanvullend aan de dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur wordt voor onze bewoners een kapsalon (woensdag tot en met vrijdagvoormiddag) en pedicure (op afspraak) voorzien. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken. Betaling gebeurt via facturatie.

Kortom, het Gouden Anker biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.

Animatie en Activiteiten

Dagelijks organiseren wij gevarieerde activiteiten voor al onze bewoners. Samen boeiende, leerrijke of gewoon ontspannende dingen doen en genieten van een leuke tijd, daar ben je immers nooit te oud voor. Sociale contacten bevorderen bovendien het ‘thuis’gevoel.

Via de populaire huiskrant blijven de bewoners en hun familie op de hoogte van de laatste nieuwtjes en welke speciale activiteiten er op het programma staan… en hoe elke feestdag ook echt weer een feestelijke dag wordt.

Vrijwilligers

Vandaag de dag ondersteunt een groep van maar liefst een 30-tal vrijwilligers ons team in het runnen van de cafetaria en de bibliotheek; begeleiden van activiteiten, uitstappen en assisteren bij maaltijden.

Maar misschien nog belangrijker zijn de vrijwilligers als sociale schakel. Een gezellige babbel doen en een luisterend oor aanbieden… het kost niets, maar het is wel goud waard voor onze bewoners. Daarom koesteren we onze vrijwilligerswerking (gecoördineerd en begeleid door het team “Animatie”). Van harte bedankt!

Tevredenheid bewoners

Tweejaarlijks organiseert Amate een tevredenheidsonderzoek onder de bewoners en familieleden i.s.m. BING Research, een extern onderzoeksbureau. 
Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten van 2018 voor Het Gouden Anker, te Antwerpen. Meer details over de resultaten van dit onderzoek kan u terugvinden op pagina 25 van ons jaarverslag 2018.

 

Bezoekuren & bereikbaarheid

Er zijn geen bezoekuren. We zijn een open huis, iedereen is altijd welkom!
Bekijk onze adresgegevens.