Fons en Emma wonen in een assistentiewoning

Schot in de roos

“Gezien onze leeftijd, dat we geen drie slaapkamers meer nodig hebben en omdat mijn vrouw niet meer zo goed uit de voeten kan, was de tijd rijp voor een assistentiewoning. We zijn er meerdere gaan bezoeken, maar hadden er nooit een goed gevoel bij totdat we in Het Gouden Anker kwamen. Hier werden we goed ontvangen, de assistentiewoningen zijn mooi en ruim, en het ligt midden in de stad aan het water. Dat er een woonzorgcentrum aan verbonden is, is ook een pluspunt.”

“We wonen hier sinds september 2014. We namen onze eigen meubels mee en dat maakte het meteen heel huiselijk. Wennen was niet nodig. Ook onze kinderen, broers en zussen zijn tevreden en gerust dat er altijd iemand voor ons klaar staat, en ze komen regelmatig op bezoek. In de mooie tuin genoten mijn vrouw en ik van de nazomer en maakten we kennis met de andere bewoners.”

Privacy en vrijheid gegarandeerd

“‘s Middags eten we warm in het restaurant, aan een tafeltje voor twee. ‘We zijn hier precies op verlof’, zeggen we dan. Aan privacy geen gebrek. Wanneer er familie komt, wordt er ook voor hen gedekt.”

“Voor de assistentiewoning betalen we per dag en dat valt reuze mee. Het eten, de zorg, de klusjesman die iets komt aansluiten of herstellen, de lakens en kleding die wordt gewassen en de schoonmaak zijn wel extra. Beneden huren we een berg- en autostaanplaats. Handig dat onze auto veilig en vlakbij staat. Zo kunnen we er altijd makkelijk tussenuit, ook voor een langere vakantie. Zolang we maar verwittigen, hebben we alle vrijheid.”