Wonen in Amandina in Wuustwezel

Het woonzorgcentrum Amandina beschikt over 20 assistentiewoningen, 94 kamers voor zorgbehoevende bewoners en personen met dementie en 3 kortverblijven. Momenteel bouwen we een nieuwe vleugel van 4 bouwlagen, waarbij alle verdiepingen zijn verbonden met het bestaande woonzorgcentrum. Lees meer in onze folder. 

Het woonzorgcentrum Amandina ligt in een prachtig parkdomein (met een gerenoveerde kapel) en huisvest ruime wooneenheden in een modern en stijlvol gebouw. Makkelijk bereikbaar en voldoende parkeerplek voor de deur.

Woonzorgcentrum: de kamers

Amandina beschikt over 3 plaatsen voor kortverblijf (minimum 1 week) en 94 kamers voor zorgbehoevende bewoners en personen met dementie. Elke kamer is zo ingericht dat wonen en zorg er op een aangename, handige en discrete manier kunnen samengaan.

Een individueel oproepsysteem garandeert een snelle tussenkomst van zorgpersoneel of verpleegkundigen. Op iedere afdeling is er een goed uitgeruste centrale badkamer waar de bewoner in alle rust kan baden.

Alle kamers zijn uitgerust met tafel, stoelen, zetel, kledingkast, zonnewering en een bed met anti-decubitus matras en bijhorend nachtkastje. De aparte badkamer is uitgerust met toilet, lavabo en douche.

Je kan als bewoner een herkenbare huiselijke sfeer creëren door een aantal persoonlijke meubels of spullen mee te brengen naar je kamer (oppervlakte van ongeveer 26 m2.) Ook zijn er tweepersoonskamers van ongeveer 33m2.

Personen met dementie kunnen terecht in één gespecialiseerde afdeling, die specifiek beveiligd is met onder andere cijfercodes aan de buitendeuren. De bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke badkamer met hoog- laag ligbad en zitdouche. Bewoners kunnen zich vrij binnen de afdeling bewegen maar kunnen niet zonder begeleiding naar buiten.

Tarieven

Woonzorgcentrum: de assistentiewoningen

Er zijn 20 assistentiewoningen met een oppervlakte tussen 56 en 100 m2.

Bewoners van een assistentiewoning wonen zelfstandig, maar mocht de zelfredzaamheid na een tijd afnemen en er bijkomende ondersteuning nodig zijn, kan die geboden worden vanuit ons ruim aanbod.

Een inkomhal, een woonkamer met open keuken, één slaapkamer, badkamer met toilet, lavabo en douche, aansluiting voor wasmachine en een droogkast zijn standaard in elke woning die de bewoners met hun eigen vertrouwde meubels kunnen omvormen tot hun eigen warme thuis.

Elke woning beschikt ook over telefoon, televisie, internet en een individueel oproepsysteem zodat in noodomstandigheden snel hulp kan geboden worden vanuit het woonzorgcentrum. Externe thuisverpleging, poetshulp en wasserij, ondersteuning door de administratie en de technische dienst… zijn nog enkele troeven.

Tarieven

Dienstverlening

Het multidisciplinair team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten staat dag en nacht klaar voor al onze bewoners. Zij voeren zorgvuldig en gedreven het persoonlijk zorgplan uit dat op basis van de noden en vooral wensen van de bewoners wordt opgesteld. Zo wordt ieders behoud van zelfstandigheid nagestreefd.

Net omdat wij je de tijd willen gunnen van het leven te genieten bieden wij alle bewoners dagelijks handige diensten aan, zoals schoonmaak, technische ondersteuning en lekkere bereide maaltijden.

Maaltijden

We serveren een seizoensgebonden vers menu en passen de voeding aan de individuele voorkeuren en medische voorschriften (diabetes, slikproblemen (gemalen voeding) – vloeibare voeding – sondevoeding) aan van elke bewoner.

In ons woonzorgcentrum worden alle maaltijden klaargemaakt in een centrale keuken door een deskundig team van koks en keukenmedewerkers. Om een zo huiselijk mogelijke woonomgeving te creëren bieden wij de maaltijden niet aan via individuele plateaus, maar scheppen we het middagmaal uit bij de bewoners.

Cafetaria

Het woonzorgcentrum beschikt over een mooi ingerichte cafetaria (met zonnig terras!) die alle dagen, buiten woensdag, geopend is tussen 14.00 en 17.00 uur. Als bewoner kan je er elke dag (samen met familie en vrienden) aangenaam verpozen.

Aanvullend aan de dienstverlening en afzonderlijk te betalen via de maandelijkse factuur wordt voor onze bewoners een kapsalon (geopend op maandag en donderdag) en pedicure (op afspraak) voorzien. De bewoners zijn vrij om hiervan gebruik te maken.

Kortom, Amandina biedt alle bewoners een ondersteunend dienstenpakket aan dat er vooral op gericht is dat iedereen kan wonen, leven en genieten naar best vermogen.

Animatie & Activiteiten

Dagelijks organiseren wij voor onze bewoners gevarieerde activiteiten. Animatie en activering gaan hand in hand bij Amandina.

Samen boeiende, leerrijke of gewoon ontspannende dingen doen en genieten van een leuke tijd, daar ben je immers nooit te oud voor. Sociale contacten bevorderen bovendien het ‘thuis’gevoel.

Er zijn vaste weekactiviteiten (bingo, zitgym, kookworkshop, Rumikub, samen de krant lezen,…) en op speciale dagen zorgen we dan ook voor speciale activiteiten.

De familie betrekken we graag bij onze activiteiten zoals bij de wandelingen, optredens met kleuters of muzikanten en de zangstondes.

Vrijwilligers

Vandaag de dag ondersteunt een groep van maar liefst een 40-tal vrijwilligers ons team. Zij helpen mee de cafetaria en de bibliotheek runnen, begeleiden activiteiten en uitstappen. Ook assisteren ze bij het maaltijdgebeuren.

Maar misschien nog belangrijker zijn de vrijwilligers als sociale schakel. Een gezellige babbel doen en een luisterend oor aanbieden… het kost niets, maar het is wel goud waard voor onze bewoners. Daarom koesteren we onze vrijwilligerswerking (gecoördineerd en begeleid door het team “Animatie”). Van harte bedankt!

 

Tevredenheid bewoners

Tweejaarlijks organiseert Amate een tevredenheidsonderzoek onder de bewoners en familieleden i.s.m. BING Research, een extern onderzoeksbureau. 
Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten van 2018 voor Amandina, te Wuustwezel. Meer details over de resultaten van dit onderzoek kan u terugvinden op pagina 25 van ons jaarverslag 2018.

 

Bezoekuren & bereikbaarheid

Er zijn geen bezoekuren. We zijn een open huis, iedereen is altijd welkom!
Bekijk onze adresgegevens.