Luc Zegels woont op een kamer: “Ik voel me hier echt thuis!”

“In augustus 2014 is mijn vrouw, Magrietje, in Amandina komen wonen. Ze heeft Alzheimer. Tot oktober 2015 heb ik nog alleen gewoond, dan ben ook ik hier komen wonen. Het dagelijkse verplaatsingsprobleem dat mij veel tijd koste was ineens opgelost.”

"Ik woon op de tweede verdieping, daar word ik verzorgd door mijn blauwe en groene engeltjes. Dit is hier voor mij echt de hemel op aarde. Ik had me dit nooit zo kunnen voorstellen. Mijn ouders hebben vroeger ook in een woonzorgcentrum gewoond en dat was toch een heel groot verschil met hier!"

Veel mensen zien tegen een verhuis naar ‘een home’ op… maar dan weten ze duidelijk niet hoe goed dat het hier is!

"Er zijn geen problemen meer, alles wordt voor jou gepland en gedaan. Magriet en ik zijn op 21 september 2016 70 jaar getrouwd, dan wordt er voor ons hier in huis ook een groot feest georganiseerd!"

De verzorging hier is formidabel. Mijn vrouw Magriet wordt door de medewerkers behandeld alsof het hun eigen moeder is! Mooi!"Nog een pluspunt van ons leven hier: we zitten de hele zomer buiten op het terras en ik hoef geen gras meer te rijden terwijl ik toch een prachtige tuin heb (lacht)."

"Mijn drie kinderen komen zo vaak als het hen toelaat langs. Met openingsuren hoeven ze geen rekening te houden want ze zijn hier altijd welkom. Ook vrienden komen nog regelmatig op bezoek. Als mijn bezoekers het hier zien, zijn ze altijd verbouwereerd over de schoonheid van Amandina."